начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Неправилно поставен климатик

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неправилно поставен климатик

Мнениеот angelova_ » 28 Ное 2016, 20:10

Здравейте,
преди няколко дни забелязах, че съседите са монтирали климатика си точно над покрива ми. Покривът е много малък и покрива частично спалнята ми - етажът се пада наполовина последен, наполовина предпоследен.
В следствие на това цялата вода от климатика се стича по върпосното покривче и наводнява терсата ми.
През зимата, количеството вода ще е много повече и дори ще е шумно, да не говорим, че постоянното капене на вода отгоре ще доведе до теч.
Какви са правата ми в случая?
Какво да правя при евентуален отказ?
Блокът си има домоуправител. Трябва ли да обсъдя въпроса и с него?

Благодаря предварително!
angelova_
Нов потребител

Re: Неправилно поставен климатик

Мнениеот doc03 » 28 Ное 2016, 23:20

Селянинът отгоре му се е досвидяло да купи за 30 лева няколко метра силиконов маркуч и при монтажа да отведат водата на място, където нито ще тече отгоре ти, нито на тротоара че зимата да замръзва.
Това не влиза в комплекта и в услугата и работниците могат да го предложат, но се плаща отделно, а могат и да не го предложат, а комшията трябва да се сети, ама надали.
Т.е. - климатикът си е монтиран правилно, неправилно е мисленето на тоя отгоре!
Във Варна ги имам трима такива над мен (тече на балкона и пръска по прозорци и пране), оправих единия, другите сами се сетиха.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Етажна собственост