Здравейте!
Имаме от известно време проблем с теч от горен етаж(панелен блок...).
проблема с времето се усложнява;в момента санитарния възел е практически неизползваем.
съседа над нас твърди,че проблем има и при него-т.е.,че теча идва от съседа над него.
въпроса е-аз как да постъпя?съдебен иск към съседа над мен или по-горния?
застраховка на жилището и след един месец да викам застрахователите че сега е протекло?
или някаква институция към която да се обърна?
Предварително ви благодаря!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Теч от горен етаж-решения?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Теч от горен етаж-решения?
И аз имах такъв проблем в панелен блок, партер и 8 етажа(бани) отгоре + още 8 бани на апартаментите от съседня вход, с които делим стена....всеки вика не е от мен и все над тях било - ходи търси къде тече. Бях се отчаяла, защото от тавана на банята вече валеше буквално "дъжд", а стената толкова се беше наквасила, че откъм спалнята окъсяваше аплика и той си светеше и при загасен ключ. Та електротехникът тогава ми даде пробван акъл - взимаш обикновени водни боички от тези, с които децата рисуват и ги почваш подред съседите до последния етаж щото може теча да е и от повече от една баня нагоре по веригата. При първия съсед изливаш оцветена с водните боички вода (примерно червена)колкото кофи трябват за всичките възможни отточни места -подов сифон, тоалетна, душ кабина, вана , мивка. Ако при теб не протече червено, продължаваш в следващия нагоре съсед - същата процедура в зелено...и т.н. докато установиш протеклия при теб цвят от кого идва
При мен не се наложи да изливам боядисаната вода - съседката отгоре, която също твърдеше, че не е от тях, като чу идеята на посещението се оказа, че мъжът й имал съмнение за едно вероятно място и последва 1 седмица здраво къртене отгоре
При мен не се наложи да изливам боядисаната вода - съседката отгоре, която също твърдеше, че не е от тях, като чу идеята на посещението се оказа, че мъжът й имал съмнение за едно вероятно място и последва 1 седмица здраво къртене отгоре
- colomba
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|