Здравейте, живеем в жилище в което преди 3 години правихме ремонт. Банята ни е страхотна, тя претърпя най- големи промени, но сега като я погледна и ми се къса сърцето. Съседите отгоре са страшно немърливи и ни съсипват банята и коридора.
Първият път когато пострадахме от тях беше през декември 2011г. Появи се едно петно в лявия ъгъл на банята, до вратата. След това изби към коридора-образува се едно влажно петно по цялата му дължина около 15 см широко. Вследствие на което се изрони шпакловката и подпухна. При оглед у съседа съпругър ми установи, че щетите са поради разрушен праг на банята му. Просто такъв е липсвал. И там където трябвало да има имало дупка в бетона. Мъжа ми каза, че можело да си пъхнеш дланите в тези дупки. Разбраха се да го оправят, мъжа ми да помогне, но на другия ден мъжа ми отива и почва, а съседа го гледа. Така, че ремонта беше за наша сметка.
Няма и месец и пак имаме проблем от преди 2 дни. Мъжа ми забелязал мокро петно на паното на окачения ни таван. Като махна паното се видя, че капе от панела и е изядено мястото с диаметър 25 см. След 1 ден шурна вода по пакета. Нашите тръби са затворени с гипсокартон и не ми се мисли ако трябва да ги къртим. А вчера аз чух как се стича вода. Отворих ревизията и гледам цялата тръба се облива обилно с вода и мирише на манджи. Отидох на горния етаж да питам съседите какво става. Те казаха, че последно са ползвали мивката в кухнята да мият чинии ( и ето защо ми е замирисало на манджи). Явно е, че тече от отходна тръба; не тече постоянно. За информация кухнята и банята са долепени.
Дали проблемът не е между панелите, съседът няма плочки в банята и всичката вода се оттича някъде и сега изби на нашия таван.
А това с тръбата ми е много чудно. Дебнем пак да шурне вода.
Моля, някой пострадал по същия начин да сподели как е открил теча и как се процедира при такива случаи.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Теч по тавана и тръба в банята
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Теч по тавана и тръба в банята
Вие като потърпевш от теча на съседа, имате право да изисквате от него да го отстрани за своя сметка, като го насочите към съответните фирми, извършващи такива дейности. Ако откаже, имате право да го осъдите и да извършите ремонт за негова сметка. За целта вече ще са Ви нужни : адвокат за делото и майстори, които да извършат ремонта.
- nk7702n
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|