начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как се преобразува Ателие в Апартамент?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как се преобразува Ателие в Апартамент?

Мнениеот v_petro » 15 Май 2010, 18:20

Здравейте!

Имам нотариален акт, в който се казва, че апартаментът ми е Ателие. Преди не знаех различието между Ателие и Апартамент, но се оказва, че за ателието има доста подводни камъни с данъци, предмет на дейност и т н. Може ли някой да ме консултира как мога да преобразувам нот. акт да е за апартамент? Към ателието имам и гараж и мазе, височината на таваните е стандартна без скосявания, изложение югозапад и запад. E-mail: v_petrov@abv.bg
v_petro
Нов потребител

Re: Как се преобразува Ателие в Апартамент?

Мнениеот anserk » 16 Май 2010, 02:04

Здравейте v_petro!
Бихте ли ми казали колко е данъка като апартамент и като ателие ? Колко е разликата? И какво имате в предвид като "подводни камъни" за ателието?
И понеже нотариалните актове се правят от нотариус, той какво ви каза, че му трябва за префасониране на нотариалния акт на ателието (сигурно ще трябва нов).
Имам съмнение, че във форума някой нотариус ще ни каже мурафета :roll:
Предварително благодаря :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот v_petro » 08 Юни 2010, 19:29

Знам само, че за основно жилище данъкът е наполовина на този за неосновно, но ателието не може да бъде основно жилище, защото е помещение за работа. Не знам какви са критериите за да е даден имот ателие.
v_petro
Нов потребител

Мнениеот anserk » 08 Юни 2010, 21:08

v_petro написа:Не знам какви са критериите за да е даден имот ателие.

Не ви и трябва да знаете :D
Платете си данъка и тогава се обадете. Само погледнете после съотношението м/у данък сграда и такса смет :roll:
anserk
Активен потребител

Мнениеот v_petro » 14 Юни 2010, 12:34

Да, знам, че сметта е много повече, всеки трябва да си направи сметка.

anserk написа:
v_petro написа:Не знам какви са критериите за да е даден имот ателие.

Не ви и трябва да знаете :D
Платете си данъка и тогава се обадете. Само погледнете после съотношението м/у данък сграда и такса смет :roll:
v_petro
Нов потребител

Назад към Етажна собственост