начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Акустичното дюшеме на съседите отгоре!!!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Акустичното дюшеме на съседите отгоре!!!

Мнениеот dikobraz » 21 Май 2014, 23:44

deleda написа:Споменах ли, че съседите имат 2 кучета. В тази връзка имам едно питане - прието ли е или не това, че трябда да имаш съгласието на съседите, за да отглеждаш куче в апартамента? Чета, че е обсъждано, но май не са го приели...

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135579104
Закон за защита на животните.

Чл. 34. (1) Не могат да се отглеждат кучета и котки в жилища в сграда - етажна собственост, на площ по-малка от:
1. за куче:
а) от малки породи до 10 кг - 6 кв. м;
б) за средни породи до 25 кг - минимум 8 кв. м;
в) за големи породи над 25 кг - минимум 10 кв. м;
2. за котка - минимум 6 кв. м.
(2) Площта се изчислява като обща с хората, живеещи в жилището.

и следващия член 35

Въпроси
- Имате ли домова книга и притурката към нея за отглеждани животни в Ет.С. и регистрирана ли е в общината.
- Тези кучета имат ли регистрация ?

Успех
dikobraz
Потребител

Re: Акустичното дюшеме на съседите отгоре!!!

Мнениеот julyanvonemona » 22 Май 2014, 06:30

deleda Казусът Ви има едно сигурно решение, но то е извън предмета на този форум. Състои в отговора на един единствен въпрос и той е "Аз за себе си по-значима ли съм от целия социум или не". Ако след като много сериозно го обсъдите със себе си, отговорите на този въпрос с "да" това означава, че имате вяра в неповторимостта и уникалността на собствения Ви живот, и че за Вас той стои над всичко, което най-общо казано се нарича инстинкт за самосъхранение. Този инстинкт е заложен в генома на всяка жива твар, включително и в homo sapiens. За разлика от останалите твари, homo sapiens притежава греха предаден му още от Адам и Ева, а именно; ял е плода от дървото на познанието. Конкретно във Вашия случай тук ще намерите отговора на следния по същество технологичен въпрос. Той е:
"За да отстраня застрашаващите ме фактори какво мога да направя, така че отстраняването да е ефективно, а аз да понеса минимални или никакви вреди!". Веднъж отговорили на първия въпрос с "да" значи че Вие сте уникална и това ви дава право на всяко решение - от физическото отстраняване, на лицата или имуществото или и двете на лицата които Ви застрашават, до ходенето на църква и молби към Господ Бог за спасение душите на тези които следва да понесат последствията. Това е основното. За всеки етап от материализирането на взетото Ваше решение каквото и да е то си има специалисти. За собствената ви душа няма смисъл да мислите - на първия въпрс Вие сте казали "да". От вас се иска само да ги откриете и да ги употребите за целите които преследвате, като през цялото време мислите за собствената си безопасност.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост