Заплащането на такса "Фонд ремонт и обновление" чие задължение е: на собственика или на наемателя?
Редно е собственика да заплаща тези разходи, не наемателя.
По тази логика наемателят да вземе да плати и данъците на имота, а?!
Но в кой чл. и ал. се регламнетира това?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вноски Консумативни разходи и разходи за текущо поддържане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Вноски Консумативни разходи и разходи за текущо поддържане
Никъде в закона не е регламентирано ,че вноската за фонд ремонт и обновление се плаща от наемателя ,това е задължение на собственика.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Re: Вноски Консумативни разходи и разходи за текущо поддържа
Здравейте,
Имам нужда от съвет! Казуса е следния, от 10 години не живея в България, имам жилище което отдавам под наем. Последните наематели кито имах не са плащали парно от 2007, вода също, последните 6,7 месеца наема го забравих вече. Общата сума която АЗ дължа към Топлофиказя е към 5200лв. В момента сам получла писмо от съда за сумата която дължа и ми дават срок от 2 седмици да отговоря ако имам възражения.
Разполагам с договора за наем от годината в която са се нанесли плюс анекси за всяка следваща, без последната.
И същo запис на заповед подписана от наемателя
пред нотарyс че дължи тази сума.
Въпроса ми е какво следва от тук нататък?
Благодаря ви предварително.
Имам нужда от съвет! Казуса е следния, от 10 години не живея в България, имам жилище което отдавам под наем. Последните наематели кито имах не са плащали парно от 2007, вода също, последните 6,7 месеца наема го забравих вече. Общата сума която АЗ дължа към Топлофиказя е към 5200лв. В момента сам получла писмо от съда за сумата която дължа и ми дават срок от 2 седмици да отговоря ако имам възражения.
Разполагам с договора за наем от годината в която са се нанесли плюс анекси за всяка следваща, без последната.
- gabss
- Нов потребител
gabss написа:Здравейте,
Извинявай сбъркала си темата .Влез в административно право и там си има раздел .Тук дискутираме за общите части а не за лични сметки.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Окрийте разликата :
1. чл.50 - притежаваш плащаш, не притежаваш не плащаш.
2. чл.51 - ползваш плащаш , не ползваш не плащаш.
Оттук и разликата : собственик - обитател.
Съвсем просто казано , като за средно интелигентни хора - управители на ЕС.
1. чл.50 - притежаваш плащаш, не притежаваш не плащаш.
2. чл.51 - ползваш плащаш , не ползваш не плащаш.
Оттук и разликата : собственик - обитател.
Съвсем просто казано , като за средно интелигентни хора - управители на ЕС.
- kirile
- Потребител
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|