начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Климатик фасада 1ви етаж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Климатик фасада 1ви етаж

Мнениеот krekre » 16 Авг 2014, 12:51

Здравейте,

Проблемът е следният: Климатик монтиран на фасадата на 1-вия етаж на жилищна сграда пречи на нормалното минаване по тротоара (трябва да сте под 1.5 метра), който тротоар е изключително тесен (метър и нещо). Наскоро се нанесох да живея в сградата и въпросният климатик е на някаква фирма, която е в моя вход. Другите живущи в блока също имат климатици по фасадата тоест приемам, че това не противоречи на някакъв закон. Дали обаче ако самият климатик пречи на минаването по тротоара това е така? Какво може да се направи по въпроса?

Поздрави,
Кристиян
krekre
Нов потребител

Re: Климатик фасада 1ви етаж

Мнениеот eurolinker » 17 Авг 2014, 14:53

Можете да се обърнете към съотв. служба в Общината, т.к. така монтираният климатик затруднява свободното преминаване на пешеходци, а също така (по ваша преценка) е опасен.
Наименовайте писмото си "сигнал", опишете фактите и дайте вашите имена и адрес за кореспонденция. Общината би трябвало да направи проверка по случая и ако има нарушение, ще вземе мерки.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот krekre » 18 Авг 2014, 01:06

Ок, мерси за бързия отговор, ще им пиша, надявам се да четат "сигналите".
krekre
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 18 Авг 2014, 08:56

Не просто "да им пишеш" а си входираш една жалба/сигнал в деловодството с входящ номер. Така ще са задължени да я разгледат и да ти отговорят писмено.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот krekre » 18 Авг 2014, 16:24

Ясно, мерси TheOldMan.

От Виртуално деловодство - http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp - ще стане ли?
Жалба до главния архитект на София или?
krekre
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 18 Авг 2014, 23:39

Аз лично бих отишъл до районното кметство (общината). Там са хората, които всъщност ще отидат на мястото (евентуално) и ще констатират или не някакво нарушение/отклонение. В Софийската централна община прото препрарщат сигнала по районите. Дали/кога ще го препратят, дали/кога ще им върнат доклад за свършената работа - никой не знае.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Етажна собственост