начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

добър адвокат вещно право гр.София

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

добър адвокат вещно право гр.София

Мнениеот tweeety_m » 27 Апр 2012, 16:54

Здравейте,
необходим ми е добър адвокат по вещно право .Случаят е стандартен,за некоректен строител. Сградата ни трябваше да вземе акт 16 края на 2009г. преди 5 месеца стройтеля ни каза че няма пари и да се оправяме. Сградата в момента е на акт 14, собственици сме 79 човека. 30% от тях са обещетени , 45% са платили всичко на 100% и останалите 25% имат да дават пари на акт 16.Няма нищо непродадено. Искаме да сключим споразумение, със строителя с което той да няма никакви финансови и др. претенции към нас, за да можем сами да довършим сградата. Бедата идва от там , че в момента сме се разделили на 3 лагера и всеки иска нещо , но неможем да се обединим към една идея т.к на никои не му е ясно от тук нататък какво следва. Трябва ни сериозен адвокат вещ в тази сфера да ни насочи и представлява.
tweeety_m
Младши потребител

Re: добър адвокат вещно право гр.София

Мнениеот neutralen » 27 Апр 2012, 17:31

Казуса, който описвате накратко ми се струва много сложен и не всеки адвокат би поел случая, но имате късмет - попаднали сте на точното място - 50 % от участниците във форума са адвокати, 50 % от тези адвокати са от София и 50 % от тях са специалисти по вещно право. За това отворете си "личните съобщения"/ЛС/ на потребителския панел и очаквайте съобщения от адвокати, които биха поели случая.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот tweeety_m » 28 Апр 2012, 10:21

Дано някои да пише наистина, ние имахме един адвокат които за 5 месеца, нищо не свърши и накрая ни каза че ако можел да се справи с нашия случай щял да бъде най-добрия и ни заряза. Така че дано този път случим на кадърен адвокат :cry:
tweeety_m
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 28 Апр 2012, 18:45

По горе ви писах да си отворите "лични съобщения"/ЛС/ на потребителския панел, за да получавате съобщения от съответните адвокати, специалисти по вещно право, а вие не сте го направили.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот tweeety_ » 08 Май 2012, 09:22

Направила съм го , но нямам никакви съобщения.
tweeety_
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Май 2012, 01:46

Ако съм Ви разбрал правилно, става дума за сграда в груб строеж, РЗП около 5-6000 кв.м
Скромно довършване до годен за въвеждане в експлоатация вид изглежда като 500000 евро.
Всичко останало е следствие.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот tweeety_ » 09 Май 2012, 07:52

Сградата е с акт 14, в момента вече живеят 14 семейства. Имаме доста оферти за довършване от други строители, и фирми подизпълнители. Стойност на довършване на сградата е 200 000евра някъде. Въпроса е че ни трябва много компетемтен по този въпрос адвокат, които да изготви споразумение между нас и строителя, за да няма след завършване на сградата финансови претенции към тези които имат да додават пари.Трябва ни човек които да ни напътства какво следва от тук нататък.
tweeety_
Нов потребител

Мнениеот staniel » 14 Май 2014, 11:45

Здравейте,
на мен също ми е необходим добър адвокат по вещно право за същия стандартен случай,за некоректен строител.
Става въпрос за измама според мен. В офертната цена за груб строеж, посочена и в договора, накрая се оказа че не били включени тухли и куп други неща. Сега те са включени в сметката на произволни цени - нямаме такава уговорка за тях. Правят и някакви номера с ДДС, къде включено къде не...
Бихте ли ме насочили към адвокати, работещи в тази сфера.

Благодаря,
Наталия
staniel
Нов потребител

Назад към Етажна собственост