начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Могат ли да ме осъдят?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Могат ли да ме осъдят?

Мнениеот denver » 03 Дек 2013, 11:15

Здравейте,
аз съм физическо лице, наемател на апартамент и имам следното питане. Въпреки че съм си плащал наемите редовно и коректно, както и всички сметки, но БЕЗ получени разписки от хазяина, може ли той да ме осъди, че не съм плащал наема, след като аз де факто нямам документ с който да докажа, че съм го плащал?
denver
Нов потребител

Re: Могат ли да ме осъдят?

Мнениеот elichkaa » 03 Дек 2013, 11:34

А може ли да се твърди,че сте наемател? Имате ли договор за наем?

Аз не съм юрист, а студент по право, мнението ми не е обвързващо!
elichkaa
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 03 Дек 2013, 11:36

За да питаш тук значи си наясно, че може! Не си плащал коректно, а неточно. Чудеса не стават, който не плаща добре плаща два пъти, според римляните, а според мен може да плати поне 4 пъти.
Има начини да се измъкнеш ако подготвиш нещата преди да заведе иск, но ако е завел си за мустака.

Студента, наемното правоотношение не се доказва с договор за наем.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот denver » 03 Дек 2013, 11:44

Имаме договор за наем, още не е завел дело, но имам подозрения, че може да го направи.
А фактът, че договорът за наем не е вписан, и по него не са плащани данъци, не може ли да предотврати такова дело?!
denver
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 03 Дек 2013, 11:52

Ти не си държавата, че да се интересуваш от данъци. Може да пуснеш сигнал до НАП, но след това трябва да докажеш, че си плащал, а това с разкази не става, а и може да те одрусат да платиш и данъкът, защото напоследък промениха закона и го внася наемателят, но не съм го чел, информацията е от мас-медии.
Поне си подготви разписките с платените сметки, за да не изгориш и с тях.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот lakavitsa » 03 Дек 2013, 22:00

напоследък промениха закона и го внася наемателят, но не съм го чел, информацията е от мас-медии.

и какво внася наемателят, кой данък? В сграда в ет. собственост? Или другаде. Ако е данъкът на недв. имущество като местен данък, същият се плаща от наемодателя, освен не са се договорили другояче.

И аз не съм юрист, нито студент по право.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот doc03 » 03 Дек 2013, 22:06

:-)

http://www.manager.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B ... 1%81%D0%B8

Чичко Гугъл отговаря безотказно ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Етажна собственост