начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

делба

Мнениеот toshkoo » 22 Юни 2011, 00:58

Здравейте, при мен е следният казус, съсобственици сме на двуетажна къща с дворно място 420 кв.м2 и всеки притежава 1/2 идеална част от него със съсед с който изобщо не се разбираме. Той използва почти целият двор и ползва 2 стаи повече от нас. Искам да питам как мога да разделя всичко без караници и без бой. Чрез съдебна дела или чрез независим експерт които да раздели всичко. За да намеря независи ескперт към кого трябва да се обрна. Благодаря
toshkoo
Нов потребител

Re: делба

Мнениеот hidden » 22 Юни 2011, 02:03

Не знам за какъв "независим експерт" говорите, но имате два варианта: 1) доброволна делба; и 2) съдебна делба. При доброволната си поделяте собствеността върху всеки от етажите, но що се отнася до двора, ще е малко по-сложно, същият не може да се раздели, можете да си поделите само ползването му;
При съдебна делба може да се стигне до същия вариант, ако къщата е реално поделяема, а ако не е - ще се стигне до публична продан на имота.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот toshkoo » 22 Юни 2011, 10:35

Защото ми казаха че, има такива фирми които чрез нотариус разделят всичко по равно. Доброволна делба няма как да стане, значи само чрез съдебна делба.Къщата е деляема но за двора ми каза архитаекта че нямал лице и неможел да го раздели.
toshkoo
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Юни 2011, 13:52

Ако нямате съгласие, процедурата се извършва само по съдебен ред. Фирмите се занимават с изготвяне на проекти за делба. Тоест, имате два пътя - доброволен или съдебен ред.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба