начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Предварителен договор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Предварителен договор

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Мар 2013, 19:20

Трябва да проучите имотите и платежоспособността на строителя, защото едно такова дело ще увисне.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Melly » 19 Мар 2013, 20:46

didem написа:Моля за съвет относно некоректен строител.С предварителен договор за покупка на зелено на строящ се апартамент дадох част от парите 4000 евро . В 6-месечен срок трябваше да бъде построено жилището и издаден акт обр.14 след което да се прехвърли с НА, но срокът не беше спазен и сградата все още не е завършена. Сега искам да разваля договора и да си получа обратно парите, тъй като не е спазен срокът.Уведомили сме строителя с нотариална покана, че разваляме договора.Водени са разговори многократно със строителя за връщане на парите, той първо обещаваше, протакаше - повече от 3 години, но нищо не се получи. Сградата е във Варна, а фирмата е в София. Въпросът ми е следният:
От София ли трябва да наема адвокат или във Варна и ако може да ми препоръчате добър адвока в София, ако е необходимо.

Защо сте проспали този 3-годишен срок, а? - това е малко встрани, но пък е било важно за вас.
Хубаво сте направили извънсъдебно изявление за разваляне на договора, но и то трябва да се чете с лупа! Както и самия предварителен договор.
Препоръчително е да направите предварителна консултация с колега адвокат преди да предприемате каквито и да е действия оттук нататък.

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот didem » 20 Мар 2013, 18:05

благодаря Ви много за отговорите, моля препоръчайте ми добър адвокат в София
на didem@abv.bg
didem
Нов потребител