начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Закупуване на парцел с реституционни претенции

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закупуване на парцел с реституционни претенции

Мнениеот martiny » 26 Юли 2018, 18:44

Здравейте хора, моля, помогнете!

На път съм да закупя парцел в Панчарево за да си построя къщурка.

Проблемът:
Оказа се че има някаква реституционна процедура по ЗСПЗЗ от 1992-ра г., която не е приклячила и очевидно няма давност, тъй като още фигурира в удостоверението издадено от ОСЗ Панчарево.
Става дума за претенции върху бивши имоти, в които сегашният парцел попада частично.
Продавачът на парцела има нотариален акт и всичко друго е документално ОК, но се чудя какви рискове поемам при закупуване на имота, дали това изобщо е възможно при наличието на тази "забравена" реституционна процедура?

Ще съм много благодарен ако някой може да хвърли малко светлина в тунела, защото много ми допада парцела...

Благодаря,

Мартин
martiny
Нов потребител

Re: Закупуване на парцел с реституционни претенции

Мнениеот ivanov_p » 27 Юли 2018, 08:08

По тези закони един познат си връща части от 10-12 парцела. Не знам каква е давността по тези дела, но тези дни адвокатът му занесе в район Панчарево решението на съда (забавило се много заради явна фактическа грешка) и от там са го приели за изпълнение, като са поискали допълнително някакви документи. Не съм запознат със случая, но решението е срещу отказ на общината да възстанови имотите, а от друга страна те се владеят от други лица повече от 10 години. Трябва да намерите специалист в тази материя.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Закупуване на парцел с реституционни претенции

Мнениеот martiny » 27 Юли 2018, 12:34

Здравей ivanov_p.

Благодаря за информацията. Опитвам се да намеря специалист. Надявам се някой в този форум да може да помогне.

Благодаря,

Мартин
martiny
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба