начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Получаване на син талон след обжалван акт и наличен фиш

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Получаване на син талон след обжалван акт и наличен фиш

Мнениеот cyberx » 17 Ное 2016, 17:24

Здравейте,
Първо да споделя, че не съм юрист и съм бос в правната материя, така че ако може да се избегнат някои злобни коментари ще съм много благодарен.
Та по същество, към днешна дата имам АКТ съставен по чл. 40 от АУАН и влязло в сила НП. По акта има подадено възражение, което е отхвърлено, а наказателното постановление ще бъде обжалвано, просто днес взех НП и още не е обжалван от адвоката ми (и зная за 7дневния срок за обжалване). До тук ми е ясно, но служителката на гишето в КАТ-София днес ми показа в системата им, че освен глобите които са ми наложени по това НП имам и едни 20лв. от ФИШ през 2014г. Тя ми написа на едно листче, че фиша е от 12.05.2014 г. (вдигнаха ми тогава автомобила с паяк пред УНСС). До колкото успях да прочета въпросната глоба от фиша е с давностен срок 2 години, ако не е изпратена в НАП и тогава попада в обхвата на ДОПК. Преди малко приятел ме провери в системата на НАП дали имам задължения към 17.11.2016 г. и каза, че нямам никакви публични задължения.
Въпросът ми е следният: Дали след като приключи обжалването по Наказателното постановление (което е за различно нарушение и няма общо към фиш) ще трябва да платя и този фиш за да си получа синия талон? Защото 2-ият срок за събиране на вземането по фиш-а е изтекъл (ако е двугодишен срока де), а не е предаден към НАП за събиране.
cyberx
Нов потребител

Re: Получаване на син талон след обжалван акт и наличен фиш

Мнениеот cyberx » 17 Ное 2016, 18:21

Малко допълнение: След като прегледах разпоредбите на ЗАНН открих, че попадам в хипотезата на чл. 82 ал. (1) букв. (а) и алинеи (3) и (4) от същият член. Правилно ли разчитам, че според тези разпоредби аз не дължа тези 20 лева?
cyberx
Нов потребител

Назад към Административно право