Здравейте,
Интересува ме какъв е срока за подаване на писмени искания и възражения по дела пред Административния съд, като страните са призовани за дело и такова е насрочено след подаване на касационна жалба по решение на Районен съд?
Чета чл. 34 от АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС
Участие на страните в производството
Чл. 34. (1) Административният орган осигурява на страните възможност да преглеждат документите по преписката, както и да си правят бележки и извадки или - според техническите възможности - копия за тяхна сметка.
(2) При поискване от страна с увредено зрение органът я запознава със съдържанието на преписката чрез прочитане или по друг подходящ начин - според наличните технически възможности.
(3) Административният орган осигурява на страните възможност да изразят становище по събраните доказателства, както и по предявените искания, като определя срок не по-дълъг от 7 дни. Страните могат да правят писмени искания и възражения.
Но не мога да разбера дали този срок се отнася за това питане от кога до кога тече този 7 дневен срок и дали почивните дни се включват в този срок?
Мерси предварително!
Благодаря предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 08:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Срок по чл.34
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Срок по чл.34
Чл.34 от АПК, който цитирате, се отнася за участието ви при издаване на Индивидуалния Административен Акт/съкр.- ИАА/ пред Административния орган. Сроковете за издаване на ИАА са посочени в чл.57 от АПК. Обжалването на ИАА става пред Административния съд, а касационното обжалване пред Върховния Административен Съд/съкр.- В АдС/.
Струва ми се че нещо грешите в питането си.
Струва ми се че нещо грешите в питането си.
- neutralen
- Активен потребител
Re: Срок по чл.34
Ами възможно е да греша. Ще го направя отново.
Значи обжалвах административен акт пред районен съд. Спечелих го. Другата страна сега обжалва и има насрочено дело пред административен съд. За новото дело ще искам преди заседанието да представям мисмени мотиви, молби, становища. Чета че в чл. 41(2) при висящо производство мога да искам документи от други страни неучастващи в производството. А така също и експертиза. Та за тези срокове ме интересува какви са. Колко време до започване на делото мога да го правя?
Благодаря
Значи обжалвах административен акт пред районен съд. Спечелих го. Другата страна сега обжалва и има насрочено дело пред административен съд. За новото дело ще искам преди заседанието да представям мисмени мотиви, молби, становища. Чета че в чл. 41(2) при висящо производство мога да искам документи от други страни неучастващи в производството. А така също и експертиза. Та за тези срокове ме интересува какви са. Колко време до започване на делото мога да го правя?
Благодаря
- lili115
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|