начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

управление на мпс без книжка

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

управление на мпс без книжка

Мнениеот plamen035 » 20 Фев 2011, 02:54

Има въпрос отнеха ми книжката поради свършване не контролните точки.След това ми съставиха акт по чл.150 от здвп.Какво ще ми бъде наказанието
plamen035
Нов потребител

Re: управление на мпс без книжка

Мнениеот rim_konsul » 20 Фев 2011, 10:08

СМЯХ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА, ако си намериш добър АДВОКАТ.
Няма определение за такъв, но щом си им я дал ЩЕ СИ ТЪРСИШ.
НИКОГА НЕ БИХ ИМ ДАЛ КНИЖКАТА СИ.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот crane_law » 20 Фев 2011, 20:34

Наказанието е глоба от 100 до 300 лв по чл.177 ал.1 т.2 ЗДвП.
Щом са Ви взели книжката за к.т., явно не сте от най-примерните(или пък нямате навика да си следите нещата), но това си е Ваш проблем. При следваща среща с органите на реда Ви грози опасност от търсене на наказателна отговорност по чл. 343в ал.2 НК. :idea:
Правото е за бдящия, не за спящия!
Аватар
crane_law
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 20 Фев 2011, 22:00

rim_konsul написа:СМЯХ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА, ако си намериш добър АДВОКАТ.

Коя, жълтата ли?

Абе човек, стига залъгва хората, недей я дава, ще те спрат за поредното нарушение, ще ти поискат документите, ще излезе че е невалидна и пак ще гризнеш дървото. И на колкото по-голям тарикат се правиш толкова по-голяма глоба ще отнесеш заради устата си.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот rim_konsul » 21 Фев 2011, 01:08

Не знам от къде формираш тия убеждения, но аз им показвам ксерокопие на книжката си и те гледат като тъпани. Но къде сте виждали умен полицай, камо ли катаджия. Аз лично съм виждал един умен и той направо се открояваше, тъй като си купуваше празни листа, да не хаби държавните бланки. После като си напишеше на белия лист нарушението, бавно си го написваше на бланката. Тази процедура се правеше, за да не сгреши или да не допусне правописна грешка.
Едва ли имам жълта книжка, но познавам едни с жълти жилетки на раета.

Готов съм с коментари, но аргументирани.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот noromora » 21 Фев 2011, 19:13

rim_konsul написа:СМЯХ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА, ако си намериш добър АДВОКАТ.

Много ми е интересно ако утре те ударя отзад на светофара (понеже карам със 15 годишни руски гуми на X5-ка) и дойде КАТ какво ще правим?
Последна промяна noromora на 25 Фев 2011, 18:17, променена общо 1 път
noromora
Нов потребител

Мнениеот rim_konsul » 21 Фев 2011, 19:45

Не много трудно да се сетиш - идват съставят ти АУАН, тъй като ти си виновен за ПТП и за причинената щета, аз си тръгвам с протокола за застрахователите.
Ако имаш други въпроси задай ги, не ми обяснявай за гумите ти. Гумите са беззначение за катастрофата и щетата.
От опит знам, че колкото е по-голяма щетата толково е по- добре за мен, тъй като обещетението е по-голямо.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот noromora » 21 Фев 2011, 19:49

В случая не коментирам самата катастрофа. Става въпрос като дойдат полицаите и установят, че си без книжка какво ще направят?

А че съставят АУАН и т.н. ми е пределно ясно, вече имам едно "задно влизане" на светофар.
noromora
Нов потребител

Мнениеот rim_konsul » 21 Фев 2011, 20:05

Аз в себе си имам ксерокопи, много ясно и отчетливо се вижда, че имам книжка и съм правоспособен водач. Една справка по радиостанцията им, ще потвърди същото. Нямам проблеми с тия неща, пък АДВОКАТА ми е шегаджия голям.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 21 Фев 2011, 21:59

rim_konsul написа:... пък АДВОКАТА ми е шегаджия голям.

Явно си прави голяма шега точно с вас. Посочете ми само едно място, където е записано, че ксерокопие от СУМПС го замества. Ако ще нотариално заверено да е.
На границата ще ви пуснат ли с ксерокопие на паспорта?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот rim_konsul » 21 Фев 2011, 22:19

МЕЧТАТА на катаджията е да стане МИТНИЧАР, ама си е фатмак.
Мечти много, но реалността е една и тя е се вижда с просто око.
Ако трябва да го заверявам нотариално, трябва да давам пари, пък аз съм безработен и няма как да стане. Не въпроса дали го замества, в закона пише да удостовери наличието на правоспособност за управляма на съответното превозно средство. С ксепокопието се удостоверява ясно, че притежавам такова.
Не е лошо да не се опитваш да мислиш като юрист като не ти отива.
АДВОКАТА наистина е голям шегаджия, особено с катаджия.
Той ме научи да не се заяждам и да не влизам в излишни разговори с
проверяващите-ИЗЛИШНО БИЛО. С телевизор не се спорело.

"Проверяват си, проверяват си докато установят, че не стават за нищо друго или ЗАПОЧНАТ ТЯХ ДА ГИ ПРОВЕРЯВАТ ЗА ПРЕВИШЕНИ РАЗХОДИ."
(реплика от АДВОКАТА)
rim_konsul
Потребител

Мнениеот kuzdov » 22 Фев 2011, 09:21

rim_konsul написа:........
"Проверяват си, проверяват си докато установят, че не стават за нищо друго или ЗАПОЧНАТ ТЯХ ДА ГИ ПРОВЕРЯВАТ ЗА ПРЕВИШЕНИ РАЗХОДИ."
(реплика от АДВОКАТА)

Вие в една стая на "4-ти км" ли сте с твоя АДВОКАТ :wink: ?
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 22 Фев 2011, 10:58

rim_konsul написа:Не въпроса дали го замества, в закона пише да удостовери наличието на правоспособност за управляма на съответното превозно средство.С ксепокопието се удостоверява ясно, че притежавам такова.

Е да де.... как доказвате правоспособност? С ксерокопие от книжката? Отново празни приказки, без нито една препратка. Къде го прочетохте това?

Ето нещо от мен:
http://vrs.bg/upload/2011/vlezli_v_zako ... 6c0110.htm

Нередовността на документа за правоуправление обаче не го лишава от придобитата правоспособност, а по делото не са представени доказателства той да е бил лишен от правоспособността си по административен или по съдебен ред, за каквото нарушение е бил наказан.

Нека да направим една мисловна гимнастика и да видим какво е искал да каже съда? Относно "Кое е първо - яйцето или кокошката", демек - "книжката или правоспособността". Чакам отговор.
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот plamen035 » 22 Фев 2011, 18:42

Имам и още един въпрос.След като са ми написали акт по чл.150 имам ли право да се ява на изпит за книжка.
plamen035
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 22 Фев 2011, 19:20

Защо се връзваме изобщо на тоя забавен потребител? :lol:

От мнение на мнение става все по-забавен.
nikiboy
Потребител

Мнениеот rim_konsul » 22 Фев 2011, 21:55

НАЛИ затова се обсъжда, да се забавляваме и да разясним - МОЖЕ ЛИ или НЕ МОЖЕ. Според МЕН може, от години си карам и не ме притеснява ксерокопието.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот bezpanika » 22 Фев 2011, 22:23

Гледай след , като влезе в сила НП за управление на МПС след , като си бил лишен от правоуправление , да не караш , щото при втори отиваш на съд 343в.
А оня дето представял ксерокопие на СУМПС , вероятно и колата му е ксерокопие и у дома с братчето си играят на полицай и шофьор.
bezpanika
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 22 Фев 2011, 22:26

rim_konsul написа:НАЛИ затова се обсъжда, да се забавляваме и да разясним - МОЖЕ ЛИ или НЕ МОЖЕ. Според МЕН може, от години си карам и не ме притеснява ксерокопието.

Е дай някаква фактология, "Според мен" не е издържано. Нали адвокат ще ставаш, знаеш че тази фраза не връзва дикиш пред съдията. Някой член, съдебно решение... нещо.
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот rim_konsul » 23 Фев 2011, 02:29

Пред съдията важи това, на което няма противно.
Никъде няма ЗАБРАНА ДА СЕ КАРА С КСЕРОКОПИЕ, а щом не е изрично забранено, значи не е невъзможно. СЪдебни решения има колкото щеш, чети мисли, но не с желание да докажеш ксерокопието като ненужно.
Мисля, че в тия академии са ви изпили акъла с глупости. Посетете лекциите на СУ или някой друг ВУЗ.
rim_konsul
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 23 Фев 2011, 14:28

rim_konsul написа:Съдебни решения има колкото щеш, чети мисли, но не с желание да докажеш ксерокопието като ненужно.

Едно-едничко само искам да ми посочиш, и замлъквам :)
TheOldMan
Активен потребител

Следваща

Назад към Административно право