начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Обжалване на НП и новите промени в ЗДвП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на НП и новите промени в ЗДвП

Мнениеот sucross » 19 Ное 2010, 00:45

Здравейте,искам мнението на форума по горната тема.В момента обжалвам НП по повод превишена скорост.Става дума за 32км/ч над разрешените.Днес беше второто заседание ,което беше отложено за края на януари.Въпроса ми е,дали ако преди третото заседние бъдат приети поправките в ЗДвП, това ще окаже влияние на решението на съда и по специално в частта за лишаване право на управление за 1 месец.Ако задам въпроса въпроса по друг начин - има ли заварено положение в административното право?
Аватар
sucross
Нов потребител

Re: Обжалване на НП и новите промени в ЗДвП

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2010, 02:02

чл. 3 ЗАНН.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sucross » 19 Ное 2010, 11:22

Чл. 3. (1) За всяко административно нарушение се прилага нормативният акт, който е бил в сила по време на извършването му.
(2) Ако до влизане в сила на наказателното постановление последват различни нормативни разпоредби, прилага се онази от тях, която е по-благоприятна за нарушителя.
Понеже не съм юрист,бих искал да коментирате т.2.Не съм наясно какво значи "до влизане в сила на наказателното постановление".Ако то влезе в сила с решение на съда,тогава би трябвало да се приложи поправката в закона, която е по-благоприятна за мен.
Аватар
sucross
Нов потребител

Мнениеот andy70 » 19 Ное 2010, 13:04

Ако с.реш. влезе в сила преди благоприятната за теб поправка в закона да бъде приета, обнародвана и влязла в сила - пускаш водата от чешмата силно, чакаш 1-2 минути и пиеш.
Тъй като си малко над 30-те километра, на следващото заседание наблегни на допустимата грешка, която допуска техническото средство.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот sucross » 19 Ное 2010, 13:40

Благодаря за отговорите!От казаното по-горе да разбирам,че ако промените в закона се обнародват и влязат в сила преди следващото заседание/18.01.2011/,спирам чешмата и отивам да си платя глобата и да си взема талона. :wink:

Колкото за обстоятелствата около "нарушението" - при ограничение 50км/ч,карах с 65км/ч.,когато полицаите ме извадиха от колоната и ми показаха показания 82км/ч на ТР-4.Сигурен съм в скоростта си,защото и километража и GPS-а показваха 65,да не говорим за радар-детектора,който мълчеше като пън.В момента на спиране бяха спрели и друга кола,която тръгна по-късно.За съжаление,нямам опит с такива ситуации и подписах акта с възражение,без да гледам показанията на радара.В колата имах двама свидетели /колежки/,които заведох като свидетели на делото.Полицаите заявиха,че нищо не си спомнят.Това е...изработиха ме ченгетата и то заради моето невежество.
Аватар
sucross
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2010, 18:12

Мен ако питате имате време за тези изменения, стига да има воля да се приемат( не съм ги чела)- това е само второ съдебно заседание, но на въззив ( тук от сега да кажа, че няма да влизам в спор е ли въззивна инстанция).
От там насетне, ако ви се ще да поддържате висящност на спора и да печелите време- имате още една инстанция- АС.
По груби сметки до лятото може да се попроточи.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sucross » 19 Ное 2010, 20:50

Абе хора, вие ме разбихте.Адвокатката казва едно - вие друго.Чудя се какво ли мисли съдията.
Аватар
sucross
Нов потребител

Мнениеот iva_sh » 19 Ное 2010, 23:21

вие ако изпитвате съмнение на кого да повярвате, по-добре не пишете в този форум и следващия път по-внимателно на пътя, че може да нямате късмет и превишената скорост да завърши зле - приемете акта като предупреждение и не хитрувайте с приложението на по-благоприятния закон.
iva_sh
Потребител

Мнениеот sucross » 20 Ное 2010, 02:45

iva_sh написа:вие ако изпитвате съмнение на кого да повярвате, по-добре не пишете в този форум и следващия път по-внимателно на пътя, че може да нямате късмет и превишената скорост да завърши зле - приемете акта като предупреждение и не хитрувайте с приложението на по-благоприятния закон.

Ами...изобщо не хитрувам.Мисля,че ще трябва да изтърпявам наказание за нарушение което не съм извършил и това изобщо не ми харесва.Нямам нищо против да си понеса последствията,но не и да плащам за чужди провинения.Съветвате ме да приема акта и да наведа глава в очакване на следващия...ами...искрено се надявам това да не е съвет на юрист.
Колкото за форума,извинявам се най-чистосърдечно ,ако съм засегнал някой! Мисля да продължа да пиша, защото форумите са за да се обменят мнения.Ако на iva_sh не и харесва - да не чете.
Аватар
sucross
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 20 Ное 2010, 10:56

sucross написа:Абе хора, вие ме разбихте.Адвокатката казва едно - вие друго.Чудя се какво ли мисли съдията.

Не знам какво мисли вашия проц. представител, но тук задавате принципен въпрос без детайлите, та в какво и къде се разминаваме всички с вас?
Би било добре да кажете.

п.п. И една принципна забележка- ако искате помощ тук няма да е зле да си ревизирате отношението към пишещите. Не сме длъжници никому, а пишем на доброволни начала.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sucross » 20 Ное 2010, 11:22

Мир и любов!
Аватар
sucross
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 20 Ное 2010, 11:25

:) Адмирации, но нЕма да заобичам цЕлото кралско воинство :lol: - интересно ми стана какво е казал вашия адвокат?

Докато обжалвате НП, то няма как да влезе в сила, ерго след като се произнесе АС едва тогава влиза в сила. Окончателно. До тогава има време да се приемат поправките, ако защитата ви е отбранителна- ползване на благоприятната норма, а не по същество.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sucross » 20 Ное 2010, 12:06

poli_g написа::) Адмирации, но нЕма да заобичам цЕлото кралско воинство :lol: - интересно ми стана какво е казал вашия адвокат?

Докато обжалвате НП, то няма как да влезе в сила, ерго след като се произнесе АС едва тогава влиза в сила. Окончателно. До тогава има време да се приемат поправките, ако защитата ви е отбранителна- ползване на благоприятната норма, а не по същество.

Простичко и ясно обяснено,така, че дори и доктор да го разбере.Благодаря за помощта!Ще пиша като излезе решението.
Аватар
sucross
Нов потребител

Назад към Административно право