начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

обжалване наказ.пост-е и внасяне на глоба?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обжалване наказ.пост-е и внасяне на глоба?

Мнениеот jelanie » 09 Юли 2010, 11:39

Моля Ви за помощ.Фирма Х има издадено наказателно постановление и съответно в седемдневен срок следва да плати глоба.Също така иска да обжалва, тъй като глобата е прекалено висока, мисълта ми е ако подаде жалба, да чака ли решението от преразглеждането или следва да плати глобата, пък после евентуално да й я връщат, което ми се струва невъзможно.По спомени от студентството ми, обжалването не спира изпълнението, но не съм юрист, моля за съвет.
jelanie
Младши потребител

Re: обжалване наказ.пост-е и внасяне на глоба?

Мнениеот Гост. » 09 Юли 2010, 11:55

Не мога да се сетя в кои хипотези следва да платите имуществената санкция преди влизане в сила на акта, с който е наложена.
Вероятно с връчване на НП са ви връчили и покана за доброволно плащане на санкцията, но няма задължение да я платите- нямате влязъл в сила акт.
А дори и да е записано в самото НП, че в 7-дневен срок следва да платите ( за такива се сещам при НП на РИОКОЗ)- пак не следва изпълнение на задължението.
Не пречи да искате от съда произнасяне с нарочно определение в този случай.
Гост.
Старши потребител

Назад към Административно право