начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Глоба от 2011г

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Глоба от 2011г

Мнениеот zhivkojujo » 29 Яну 2020, 16:01

Здравейте. Днес от счетоводството ми се обадиха, че в НАП им излиза някаква глоба в размер на 50лв на мое име със срок за доброволно плащане до 10.06.2011г :D , съставена от "Областни дирекции на МВР/ОД на МВР-Силистра". Според електронната справка има и назначен публичен изпълнител. Досега никога не е излизала тази глоба. Нито в системата на НАП, нито в КАТ, данъчно, полиция и т.н. Аз също нямам спомен за какво е и дали вече не е платена. Въпросът ми е - не са ли минали всякакви срокове за събирането на тази глоба? Не ми е за 50-те лева (които съм 99% сигурен, че вече съм платил поне веднъж :D ), но ми е наобяснимо как може да се случи такова нещо и то без никакви уведомления.
zhivkojujo
Нов потребител

Re: Глоба от 2011г

Мнениеот katerinakuch » 30 Яну 2020, 03:46

Би следвало да е погасена по давност.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот doondie » 01 Фев 2020, 20:38

Хипотетично е възможно да са дигитализирали стари архиви и "новата информация" да е изпратена автоматично към Публичния изпълнител (НАП). А може и да е допусната и техническа грешка при въвеждане на информацията.

На твое място бих се обадил в органа, издал глобата, за да проверя за какво става дума. Ако действително е от 2011 година, поискай да се заличи. Може да се наложи да подадеш заявление за това. Не е кой знае каква философия, но това че събирането на глобата е отпаднало по давност, не значи, че глобата е анулирана.

50 лв звучи като глоба за неправилно паркиране, превишена скорост до 20 км/ч, непредставяне на документ за самоличност, ползване на антирадар, неправилно пресичане като пешеходец. Нещо от тези да ти звучи познато... отпреди 9 години? хаха
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Мнениеот Pause » 05 Фев 2020, 16:12

Не е изтекла абсолютната давност съгл.чл.171, ал.2 и чл.173, ал.2 от ДОПК, понеже е образувано изпълнително производство и срокът се брои от първи януари 2012г и ще изтече на първи януари 2022г. Тогава служебно следва да го отпишат като погасено по давност, ако не е събрано.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Административно право