начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Закупуване на пространство за паркинг

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закупуване на пространство за паркинг

Мнениеот ingemar » 23 Яну 2017, 17:59

Здравейте на всички! Живея в доста окаяно градче с много изоставени складове, казарми, заводи и други бараки. Имам идея да купя едно от тия места, за да направя охраняем паркниг, понеже за моя врачански квартал това ще изглежда като космодрум на Луната, и да го пусна на ниски цени, за да могат хората да не се притесняват за колите си, с които ходят на работа до софия. Проблемът е, че не знам откъде да разбера чия собственост е мястото и има ли някаква слъжна процедура за откупуване на имота. Към кого и как всъщност трябва да се обърна? Ще се радвам някой да се опита да ми разясни в общи линии за какво иде реч. Така или иначе със сигурност ще ползвам адвокат във връзка с това начинание ако се реша, така че няма да ощетя с пари гилдията, просто искам да знам как стоят нещата от правната им страна, за да не бъда абсолютен невежа.
ingemar
Нов потребител

Re: Закупуване на пространство за паркинг

Мнениеот ivanov_p » 23 Яну 2017, 18:34

Отиваш в имотния регистър и питаш какво да направиш за да разбереш кои са собствениците на тези и тези имоти.
Това, че са изоставени обаче не означава, че някой ще тръгне да продава.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот vili_spasova » 24 Яну 2017, 13:57

Хм, дали ще могат да помогнат на гражданина в Имотния регистър. Според мен е хубаво да си хареса имот и първо да попита в техническата служба в общината кой номер е имота, в кой квартал..., има ли административен адрес и може, ако има късмет да разбере и на кой собственик се води. Т.е. да си запише приемен час в общината и да пита поне кой номер е имота и на кой адрес. Така ще може да се ориентира и каква квадратура е имота. После "въоръжен" с тези данни има по-голям шанс за справка в имотния регистър.
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот ingemar » 25 Яну 2017, 16:34

А как да разбера с какви разрешителни трябва да се сдобия и колко ще струват горе-долу?
ingemar
Нов потребител

Назад към Административно право