начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Платен(онлайн) данък МПС пред нотариус

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Платен(онлайн) данък МПС пред нотариус

Мнениеот lazo2223 » 04 Дек 2016, 21:49

Здравейте, имам нужда от информация относно заплащането на данък МПС и валидността му пред нотариус, ако е платен онлайн или по банков път.
Казуса е следния. Утре ще продавам личният си автомобил, но данък МПС е платен за половината 2016г. Понеже живея в гр.София а колата е пловдивска, има ли шанс плащането за другата половина по един от тези начини да мине пред нотариус. В мен е половинката, която е платена в местни данъци и такси гр.Пловдив.
Много ще съм благодарен, ако някой може да ми даде яснота по въпроса. Не успях да намеря нова информация по темата. 8)
lazo2223
Нов потребител

Re: Платен(онлайн) данък МПС пред нотариус

Мнениеот barakuda » 04 Дек 2016, 22:14

Да, просто платете същата сума на общината по банков път, а с първата бележка ще докажете размера на данъка за полугодие.
barakuda
Потребител

Мнениеот doc03 » 05 Дек 2016, 02:36

Нотариусът може да поиска заверка (зелен печат) от МДТ на бележката (разпечатката) за платения данък.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 05 Дек 2016, 10:39

Напоследък нотариусите са се разпищолили, което от своя страна е следствие от напълно неадекватните действия на политици и прокуратура и не приемат платежни, които не са заверени от общината. Т.е. дори да е платено по банков път, електронно или на място или изи пей, трябва да отидете до общината и те ви издават копие на което някой общини слагат стикер или само печат.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот leto15 » 05 Дек 2016, 13:56

М дааа, точно така е, нотарите са си отделна губерния
leto15
Младши потребител

Мнениеот lazo2223 » 05 Дек 2016, 16:34

Благодаря на всички, които отделиха време за коментар. Днес сутринта бях готов да се връщам до Пловдив, като това щеше да ми коства време и пари. Почнах да се обаждам на нотариуси в София, като повечето казваха, че не ги интересува плащането, а че трябва печат! Но попаднах на един който прие плащане от изи пей, като каза че много лесно се проверява, дали ми е платен данъка. Толкова ни е зле системата, че всеки ден все по-тъжно става.
Благодаря още веднъж за инфото.
Поздрави!
lazo2223
Нов потребител

Назад към Административно право