начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Искане по чл. 176 от АПК за допълнително решение

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искане по чл. 176 от АПК за допълнително решение

Мнениеот onlyjustice » 19 Юли 2016, 19:28

Здравейте!
Имам влязло в сила решение на ВАС /неподлежащо на обжалване/, в диспозитива на което ВАС не се е произнесъл по цялото ми искане по касационната ми жалба. В мотивите на решението съдът е изложил съображения, че преписката трябва да се върне на адм. орган, но в диспозитива няма такова постановяване за връщане на преписката на адм. оргам. Макар, че прогласява изцяло нищожността на адм. акт на адм. орган съда не постановява в диспозитива на решението връщане на адм. преписка на адм. орган за ново произнасяне, както съм поискал в касационната жалба Едномесечния срок все още не е минал.
Силата на присъденото нещо по адм. дело се формира от диспозитива на решението, а не от неговите мотиви.
Искам да Ви попитам тази молба - искане къде се подава? Направо в регистратурата на съда който е постановил решението /ВАС/, което искам да бъде допълнено или чрез предишната инстания до ВАС. Как се адресира?
Благодаря Ви!
onlyjustice
Младши потребител

Назад към Административно право