- Дата и час: 22 Ное 2024, 06:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване на ЕФ от КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Обжалване на ЕФ от КАТ
Здравейте! Днес получих електронен фиш от ОДМВР Пазарджик, който установява, че на 15.07.2015 съм превишил скоростта по АМ Тракия с 22 км/ч над допустимите 140. Към писмото, донесено ми лично от двама полицаи, няма снимка, доказваща постановлението. Въпросът ми е имам ли основанието да обжалвам акта, тъй като не са ми изпратили и снимка? Бях прочел статия преди около 2-3 седмици, че всички актове са невалидни, ако няма снимка към тях?
- buster123
- Нов потребител
Re: Обжалване на ЕФ от КАТ
Добре де, имате прекрасен жп терминал - чудесна скара правят на гарата в Пазарджик. Защо юркате тази ламарина по шосето. Вземи си влакчето, вземи си две приятелки 1 час е с влак и насам и натам. Пазарджик има тролей - 0.80 ст. Аз и пари да ми дават не мога да карам по магистрала. Колегата ми е шофер. Само абсурдизми. Делото е в 9-30, а сутрешният влак е в удобно време. С кола е 1 час да излезеш от София.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Кво? Не знам на какви наркотици си, ама айляк си забъркан За кви гари в Пазарджик ми говориш, като пътувам Пловдив-София с автомобил Ауди А7 (а на фиша дори пише а8...). Ако си наясно как стоят нещата правно, ще ти изслушам мнението, иначе време за тъпизми нямам.
- buster123
- Нов потребител
Ами Вий като имате Ауди 8 , то няма ли функция бордови адвокат с функция изчакване на повикването. Давност трябва да изчакате и така.
Трябва да изтърпиш наказанието на КАТ, макар и да е тегаво. Не виждам как ще се обърнете, честно. Дори и да се докаже че Аудито ви е друга серия - какво от това.
Съдията не е очевидец на случилото се - той тегли заключения от това което му се подаде.
Бракониерствате и пак се явявате. Давност майн хер, впрочем на хмел съм. Впрочем говоря кратко. Поне това ме разхлажда.
Формулата е - започнете дело което да се подмята. Също така се случва да се изтрие от КАт глобата. Други айляци. Административната давност е кратка но също е давност и машината на КАТ я брои. Не знам за отменени фишове на базата на Ауди 7- анти 8.Но ето че извадихме някаква нишка за чалъм.
Трябва да изтърпиш наказанието на КАТ, макар и да е тегаво. Не виждам как ще се обърнете, честно. Дори и да се докаже че Аудито ви е друга серия - какво от това.
Съдията не е очевидец на случилото се - той тегли заключения от това което му се подаде.
Бракониерствате и пак се явявате. Давност майн хер, впрочем на хмел съм. Впрочем говоря кратко. Поне това ме разхлажда.
Формулата е - започнете дело което да се подмята. Също така се случва да се изтрие от КАт глобата. Други айляци. Административната давност е кратка но също е давност и машината на КАТ я брои. Не знам за отменени фишове на базата на Ауди 7- анти 8.Но ето че извадихме някаква нишка за чалъм.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Без значение е с колко е превишена скоростта. В закона за движението по пътищата /ЗДВП/няма визирано наказание за превишение на скоростта на авто магистрала.
Следвало е да Ви накажат по чл.185 ЗДВП.
- e_varadinov
- Младши потребител
e_varadinov написа:Без значение е с колко е превишена скоростта. В закона за движението по пътищата /ЗДВП/няма визирано наказание за превишение на скоростта на авто магистрала.
Не го бъзгай, че като нищо ще иска да му наложат наказание "глоба до 20 лева", защото е "хвъркал" с някакви си около 162 км/ч.
- kpts_
- Потребител
Закона за движение по пътищата говори за 1.Населено място. 2. Извън населено място. 3.Автомагистрала и 4.скоростен път. вж.чл.21
Коя е санкционната разпоредба за превишение на скоростта на автомагистрала?
Коя е санкционната разпоредба за превишение на скоростта на автомагистрала?
- e_varadinov
- Младши потребител
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:
1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.;
2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 11 до 20 km/h - с глоба 50 лв.;
3. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 21 до 30 km/h - с глоба 100 лв.;
4. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 31 до 40 km/h - с глоба 150 лв.;
5. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 41 до 50 km/h - с глоба 200 лв.;
6. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 50 km/h - с глоба 300 лв., като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.
Някъде да виждате разграничение на какъв път е извършено нарушението?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
TheOldMan написа:Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:
1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.;
2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 11 до 20 km/h - с глоба 50 лв.;
3. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 21 до 30 km/h - с глоба 100 лв.;
4. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 31 до 40 km/h - с глоба 150 лв.;
5. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 41 до 50 km/h - с глоба 200 лв.;
6. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 50 km/h - с глоба 300 лв., като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.
Някъде да виждате разграничение на какъв път е извършено нарушението?
Тази санкционна разпоредба е приложима само за превишение на скоростта извън населено място. Но не е приложима за всяко превишение.
Разпоредбата не е приложима ако:
1. превишението е по-малко от 10 km/h.
2.превишението е повече от 10 km/h и по-малко от 11 km/h
3.превишението е повече от 20 km/h и по-малко от 21 km/h
4.превишението е повече от 30 km/h и по-малко от 31 km/h
5. превишението е повече от 40 km/h и по-малко от 41 km/h
- e_varadinov
- Младши потребител
Много ми хареса последното. Съдията ще трябва да назначи вещо лице математик за да каже какво става при 10.5 км/ч превишаване. Ако е съдия на място трябва да отмени фиша.
- stefsto
- Младши потребител
Здравейте!
За да не отварям нова тема, тъй като въпроса ми е подобен, пиша в тази.
Първо, искам да отбележа, че знам, че карах с доста над ограничението, но се налагаше.
Бих искал да Ви попитам следното, като по вещи от мен:
снощи карах в града при ограничение 50 със 100 - по трилентов път и почти никакъв трафик (не съм някакъв пиян или надрусан шофьор). Видях, че има патрулка и намалих, но тъй като нямам идея на колко метра снима камерата (ще съм благодарен, ако някой от Вас знае), нямам идея с каква скорост съм сниман. В случая на максималната скорост глобата е 350 и 3 месеца без книжка. И тук идва моя казус - колата е на името на майка ми, която дори не присъстваше - беше в СИК за изборите. Предполагам фиша ще дойде на нейно име - знаете ли какво трябва да направя, за да бъде прехвърлен на мое име - все пак аз карах? В този случай при прехвърляне ще мога ли да ползвам 30-те процента отстъпка при плащане в срок?
Другия ми въпрос е леко шикалкавене - липсата на знак преди патрулката, че снимат - преместваем или постоянен и липсата на информация на страницата на КАТ, че там ще снимат, основание ли е за обжалване на електронния фиш?
Предварително Ви благодаря да съдействието
За да не отварям нова тема, тъй като въпроса ми е подобен, пиша в тази.
Първо, искам да отбележа, че знам, че карах с доста над ограничението, но се налагаше.
Бих искал да Ви попитам следното, като по вещи от мен:
снощи карах в града при ограничение 50 със 100 - по трилентов път и почти никакъв трафик (не съм някакъв пиян или надрусан шофьор). Видях, че има патрулка и намалих, но тъй като нямам идея на колко метра снима камерата (ще съм благодарен, ако някой от Вас знае), нямам идея с каква скорост съм сниман. В случая на максималната скорост глобата е 350 и 3 месеца без книжка. И тук идва моя казус - колата е на името на майка ми, която дори не присъстваше - беше в СИК за изборите. Предполагам фиша ще дойде на нейно име - знаете ли какво трябва да направя, за да бъде прехвърлен на мое име - все пак аз карах? В този случай при прехвърляне ще мога ли да ползвам 30-те процента отстъпка при плащане в срок?
Другия ми въпрос е леко шикалкавене - липсата на знак преди патрулката, че снимат - преместваем или постоянен и липсата на информация на страницата на КАТ, че там ще снимат, основание ли е за обжалване на електронния фиш?
Предварително Ви благодаря да съдействието
- zynth
- Младши потребител
Първото... що ли имам един спомен, че мобилните камери не могат да снимат нощно време поради липса на светкавици? Ма може и да бъркам, и съвременните да е орпавят и само от околната светлина...
Радара мисля че при добри условия може да документира нарушението на около 300 метра. Обаче през нощта ... да речем че 100 метра ще е максимума на който камерата ще може да фиксира рег. номер.
По закон собственика трябва да заведе за ръчичка водача който е извършил нарушението. Но все си мисля, че ако се тръшнете на гишето и чистосърдечно си признаете че именно вие сте карали колата и че признавате вината си, няма да настояват и майка ви да присъства.
Ако платите в срок, намалението ще важи и за вас.
За липсата или наличието на знак ... помислете си как ще докажете че знака е липсвал. Ще трябва нещо повече от "кошаревски свидетел", просто не се сещам какво ще "върже" в съда както доказателство. Защото не се съмнявам, че полицаите ще твърдят че знак е имало.
Радара мисля че при добри условия може да документира нарушението на около 300 метра. Обаче през нощта ... да речем че 100 метра ще е максимума на който камерата ще може да фиксира рег. номер.
По закон собственика трябва да заведе за ръчичка водача който е извършил нарушението. Но все си мисля, че ако се тръшнете на гишето и чистосърдечно си признаете че именно вие сте карали колата и че признавате вината си, няма да настояват и майка ви да присъства.
Ако платите в срок, намалението ще важи и за вас.
За липсата или наличието на знак ... помислете си как ще докажете че знака е липсвал. Ще трябва нещо повече от "кошаревски свидетел", просто не се сещам какво ще "върже" в съда както доказателство. Защото не се съмнявам, че полицаите ще твърдят че знак е имало.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|