Здравейте!
Сигурна съм, че вече има такава тема с подобен казус, но не намерих отговора, който търся.
На 29.06.2015г. претърпях ПТП, което не беше по моя вина. Имаше и леко пострадал - моята приятелка. Виновният водач се обади на тел. 112, след около 30 мин. се появиха господата полицаи. След още доста чакане беше съставен Констативен протокол за ПТП с пострадали лица. След 2 дни отидох до КАТ да си взема протокола, ходих и до затрахователите на виновния водач, заведох си щетата. До тук всичко точно. На 07.07.2015г. получих писмо от застрахователите, че очакват писмен отговор от Началника на ОД на МВР, че наказателното постановление е издадено и влязло в сила. Копието на писмото беше до мен, а оригинала съответно до МВР, имаше и прикачено копие от протокола. След 2 месеца чакане без резултат ходих до застрахователите, от там ми казаха, че чакат отговор от КАТ. Отидох и до КАТ, казаха, че те писмо не са получавали. Аз лично им дадох копие от писмото и ми "обещаха" да връчат вече издаденото НП на виновния водач. Това беше преди 7 дни... все още нищо! Освен ново писмо от застрахователите, че щетата ми е прекратена, поради липса на отговор от КАТ. (3 месеца според тях)
Сега въпроса ми е : срещу кой да подавам иск/молба/жалба/ ? Срещу КАТ, че вече 2 месеца не са връчили НП на виновния, или срещу застрахователите, че не ми изплащат щетата (която най-вероятно е тотал), а чакат и се оправдават с КАТ. Те (Булстрад) не могат ли да ми изплатят каквото трябва, след това да си чакат НП на виновия?
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 06:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем със застрахователи след ПТП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем със застрахователи след ПТП
Могат, ама не искат!:) Официален отговор от Булстрад,ако нямате пишете жалба до Комисията за финансов надзор.
- bobi9
- Потребител
Re: Проблем със застрахователи след ПТП
Застрахователят трябва да Ви плати на база констатирана щета. Нали затова е застраховката Гражданска отговорност.
- eke
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|