начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Проблем със застрахователи след ПТП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със застрахователи след ПТП

Мнениеот leissil » 14 Сеп 2015, 17:03

Здравейте!
Сигурна съм, че вече има такава тема с подобен казус, но не намерих отговора, който търся.
На 29.06.2015г. претърпях ПТП, което не беше по моя вина. Имаше и леко пострадал - моята приятелка. Виновният водач се обади на тел. 112, след около 30 мин. се появиха господата полицаи. След още доста чакане беше съставен Констативен протокол за ПТП с пострадали лица. След 2 дни отидох до КАТ да си взема протокола, ходих и до затрахователите на виновния водач, заведох си щетата. До тук всичко точно. На 07.07.2015г. получих писмо от застрахователите, че очакват писмен отговор от Началника на ОД на МВР, че наказателното постановление е издадено и влязло в сила. Копието на писмото беше до мен, а оригинала съответно до МВР, имаше и прикачено копие от протокола. След 2 месеца чакане без резултат ходих до застрахователите, от там ми казаха, че чакат отговор от КАТ. Отидох и до КАТ, казаха, че те писмо не са получавали. Аз лично им дадох копие от писмото и ми "обещаха" да връчат вече издаденото НП на виновния водач. Това беше преди 7 дни... все още нищо! Освен ново писмо от застрахователите, че щетата ми е прекратена, поради липса на отговор от КАТ. (3 месеца според тях)
Сега въпроса ми е : срещу кой да подавам иск/молба/жалба/ ? Срещу КАТ, че вече 2 месеца не са връчили НП на виновния, или срещу застрахователите, че не ми изплащат щетата (която най-вероятно е тотал), а чакат и се оправдават с КАТ. Те (Булстрад) не могат ли да ми изплатят каквото трябва, след това да си чакат НП на виновия?
Благодаря ви предварително!
leissil
Нов потребител

Re: Проблем със застрахователи след ПТП

Мнениеот bobi9 » 30 Сеп 2015, 13:20

Могат, ама не искат!:) Официален отговор от Булстрад,ако нямате пишете жалба до Комисията за финансов надзор.
bobi9
Потребител

Re: Проблем със застрахователи след ПТП

Мнениеот eke » 30 Сеп 2015, 14:31

Застрахователят трябва да Ви плати на база констатирана щета. Нали затова е застраховката Гражданска отговорност.
eke
Нов потребител

Назад към Административно право