начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Срокове по обжалване на НП от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срокове по обжалване на НП от КАТ

Мнениеот chinchilla » 22 Сеп 2014, 09:48

Здравейте отново, искам да попитам запознатите, какъв е срока и има ли въобще такъв срок, според който Административен съд е длъжен да разглежда жалбите по НП на КАТ ?
В момента обжалвам 2 НП-та , по които имам издадени една ЛОС ( изтърпяна ) и една пробация ( кумулирана в ЛОС-а ). Не бях ги получил, а ми ги връчиха в момента, в който отидох в КАТ с преписи от присъдите, за да ми мъзтановят правата. Както и да е, като член на "БАС", веднага юриста им ми изготви жалби, които още Май месец депозирах на 15-то гише в КАТ. До момента ни вест, ни кост от Административен Съд.
Освен това, се оказа че имам и заповед за лишаване за срок от 6 м. от 2007 година. Естествено никой не си е напарвил труда да ме уведоми, или да ме открие ( от 2007 - до Май 2014 съм бил един път ЛОС за 6 месеца, както и 11 месеца дом.арест ) Не е взето под внимание и, че физически книжката ми е изтекла 2010 година, което от своя страна би трябвало автоматично да обезсили заповедта като изтърпяна, щом в срок от 6 месеца, не е подновена книжката...Но, не това е въпросът. Естествено жаля и заповедта пред Адм. Съд от Май месец.
Питането ми е, колко още мога да чакам призовка ? Щото на 10.11 т.г. шестте месеца лишаване изтичат и мога да изкарам сумпс отново. Юриста на "БАС" ми беше дала съвет, да не се набутвам с пари за нови изпити, психо тестове и др.подобни, защото, ако от Адм.съд отменят заповедта, то с преписа от определението в КАТ са длъжни да ми върнат книжката. Още не е зекукуригал петела де, до ноември има още месец и малко, но има ли шанс да се произнесат по жалбите скоро, или да си чакам във времето?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Срокове по обжалване на НП от КАТ

Мнениеот ribarova » 23 Сеп 2014, 22:24

Оставам с впечатлението, че сериозно сте "сгазил лука" на правилата за движение по пътищата с оглед наложените наказания... Сигурен ли сте, че искате и сте ГОТОВ отново да сте участник в безопасното и свободно движение по родните ни пътища? :) Иначе по въпроса - АС решава в "разумен" срок делата. За повече (или поне "приблизителна") конкретика са нужни подробности - дати, на които съответните жалби са подавани и на-вече - правилен ли е адресът, посочен от Вас за призоваване?
ribarova
Младши потребител

Мнениеот chinchilla » 24 Сеп 2014, 09:05

Дати съм дал - Май месец тази година са пуснати жалбите. 6 месечна е и забраната за управление, която изтича Ноември месец
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот kuzdov » 24 Сеп 2014, 22:17

chinchilla написа:Дати съм дал - Май месец тази година са пуснати жалбите. 6 месечна е и забраната за управление, която изтича Ноември месец

А СУМПС имаш ли?
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот chinchilla » 25 Сеп 2014, 09:59

kuzdov написа:
chinchilla написа:Дати съм дал - Май месец тази година са пуснати жалбите. 6 месечна е и забраната за управление, която изтича Ноември месец

А СУМПС имаш ли?

Не, имам и отнети права. На 11.11 мисля че беше датата, трябва да ида да ми възтановят правата
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот ribarova » 25 Сеп 2014, 19:30

НП се обжалват чрез наказващия орган (в случая КАТ София) до съответния районен съд, а не пред АС , в 7-дневен срок от връчването му ( чл.59 ЗАНН) . Даже и жалбата да е заведена до АС,то тя е изпратена по компетентност на РС. Така че проверете на място какво е движението на делото и дали преписката се бави по веригата. Тук не можем да гадаем какво се случва с делото ви. Така или иначе съдът дава ход на делото и в случаите, когато жалбоподателят не е бил намерен на посочения от него адрес (чл.62, ал.2 ЗАНН)
ribarova
Младши потребител

Мнениеот chinchilla » 19 Окт 2014, 13:23

ribarova написа:НП се обжалват чрез наказващия орган (в случая КАТ София) до съответния районен съд, а не пред АС , в 7-дневен срок от връчването му ( чл.59 ЗАНН) . Даже и жалбата да е заведена до АС,то тя е изпратена по компетентност на РС. Така че проверете на място какво е движението на делото и дали преписката се бави по веригата. Тук не можем да гадаем какво се случва с делото ви. Така или иначе съдът дава ход на делото и в случаите, когато жалбоподателят не е бил намерен на посочения от него адрес (чл.62, ал.2 ЗАНН)

Да, разбрах вече, благодаря. В Сряда ще ходя до СРС. А иначе жалбата ми срещу заповедта и отнемането на правата , е пусната до АС, но движение още няма, както виждам в сайта им
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Административно право