начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Само за информация как действа КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Само за информация как действа КАТ

Мнениеот leator » 13 Апр 2011, 22:49

Здравейте, аз го бях чувал, но никога не бях го изпитвал върху себе си:
Карам си нормално, приближавам караулката на магистрала Тракия, посока София.
Намалявам дори и под 60, колкото е ограничението.
И в един момент, изскача служител на КАТ. Ама направо се затича сякаш карам като шофьора на Аню Ангелов.
Иска ми документите - давам му ги. Пита имам ли гражданска - имам, естествено.
И провеждаме следния разговор:
"Колко е ограничението?" пита доста остро той
"60" отговарям аз.
"А защо карате с 82"
Направо ме побърка, вбесих се. На караулката ще карам с 82, да не съм ненормален... ( и GPS-a ми пищеше за ограничението)
Викам му карах с 60, ама твърдичко му го викам.

Той ме погледна, метна ми документите в колата, обърна се и промърмори, но нарочно по-силно, за да го чуя "че имам късмет че били изчистили радара".

Е нямам думи просто, щях да пиша по-цветисто, но минаха десетина часа оттогава.

Нормално ли е така да лъжат? Нагло при това.
leator
Потребител

Re: Само за информация как действа КАТ

Мнениеот sogio » 14 Апр 2011, 10:17

Напълно Ви вярвам. Преди време имах случай на Цариградско шосе след околовръстното в посока София (там има някакви безумни ограничения от 60 км./ч.), спряха ме катаджии и искаха да ми напишат фиш за превишена скорост. Аз обаче реших да се заяждам и поисках да ми покажат показанията на радара, вкл. и часа, в който е фиксирана скоростта. Разбира се такива нямаше. Естествено полицаите нищо не направиха, но ми обясниха, че ми правят компромис, но да внимавам, защото друг път едва ли ще получа такъв жест.
sogio
Потребител

Re: Само за информация как действа КАТ

Мнениеот hidden » 14 Апр 2011, 11:11

Полицай спира шофьор на пътя.
-Нали знаете защо Ви спирам? - пита полицаят.
-Зная, господин полицай, но нямам. - отговаря шофьорът.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Административно право