начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Актове за градски транспорт

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Актове за градски транспорт

Мнениеот pastet1989 » 29 Мар 2011, 12:32

Здравейте,

искам да попитам ако ми е съставен акт за нередовен пътник и не съм се подписал на него по силата на какво е валиден този документ. И не мога ли в такъв случай да кажа че не ми е съставян акт, данните ми са взети отнякъде и този документ е съставен без мое знание и т н.?

Освен това искам да питам ако не платя акта колко е давността му и може ли да се сложи запор за сумата му на банкови сметки и заплати.

благодаря предварително
pastet1989
Нов потребител

Re: Актове за градски транспорт

Мнениеот toni_sf » 31 Мар 2011, 09:06

:D Само съвет ще Ви дам ,първо контрольорите в транспорта нямат право да Ви изискват документа за самоличност без присъствието полиция.Ако сте си го дали сам/а ,и са Ви отразени данните в този акт ,не сте длъжна да го подписвате ,но по закон ,те имат право да го подпише свидетел,че отказвате да го подпишете и си е валиден ,следва наказателното постановление и Вие може да обжалвате.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Административно право