начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Шофьорска книжка взета в чужбина и правило за новите шофьори

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Шофьорска книжка взета в чужбина и правило за новите шофьори

Мнениеот d3sm0nd » 10 Окт 2010, 21:09

Здравейте,

Имам едно доста интересно запитване.
На 19 години съм, живея в Швейцария от 7 години и преди 1 месец изкарах шофьорска книжка в Швейцария и ми я издадоха тук. Швейцарско гражданство нямам, но уча и работя тук и съответно имам документ за дългосрочно пребиваване.
След няколко седмици се прибирам в България и искам да карам колата на родителите ми, която е с мотор 2.0.

Имам притеснения, защото чух че имало ново правило за младите шофьори, което не позволява да се кара кола с мотор над 1.8 без опитен придружител първите 6 месеца.

Въпросът ми е - важи ли този закон за мен? Ако полиция ме спре за проверка, има ли правото да ми отнеме Швейцарската книжка защото съм нов шофьор?

Благодаря предварително.
d3sm0nd
Нов потребител

Re: Шофьорска книжка взета в чужбина и правило за новите шофьори

Мнениеот hapysheh » 10 Окт 2010, 22:36

НЕ!
hapysheh
Младши потребител

Re: Шофьорска книжка взета в чужбина и правило за новите шофьори

Мнениеот d3sm0nd » 10 Окт 2010, 22:41

Благодаря за отговора! Ще се радвам още някой да го потвърди. :)

Аз се порових в интернет и открих на няколко места, че този закон е бил приет 2008-2009 но бързо след това е бил отхвърлен от новото правителство...
d3sm0nd
Нов потребител

Назад към Административно право