начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Ново сроителство, проблем с топлофикация

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ново сроителство, проблем с топлофикация

Мнениеот pipe82 » 18 Авг 2010, 09:51

Здравейте имам следния проблем. Ново строителство, в договора с инвеститора имам клауза за негова сметка да изгради освен отоплителната инсталация и абонатната станция на сграда и връзката към топлопреносната мрежа. Проблема е, че той отказва да го направи, като се мотивира, че това не е негово задължение, а задължение на топлофикационното предприятие. Твърди, че може въобще да не ни присъедини топлофикация, ако няма достатъчно желаещи за ползване на услугата и няма смисъл да влага средства затова. Аз съм съгласен с последното, но връзката следва да я изгради, а ако топлофикация откаже да присъедини потребителите, това е тяхно право.
Всички съвети ще са ми в полза, благодаря.
pipe82
Нов потребител

Re: Ново сроителство, проблем с топлофикация

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Авг 2010, 10:27

Изграждането на абонатната, връзката с ТЕЦ и т.н. е задължение на ТЕЦ. Би могло самостоятелно да построите абонатна и т.н., която до три години се откупува от ТЕЦ.

Трябва да има поне 2/3 от етажните съсобственици, които да се съгласят с топлофицирането.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот pipe82 » 18 Авг 2010, 10:32

ivan_lawyer написа:Изграждането на абонатната, връзката с ТЕЦ и т.н. е задължение на ТЕЦ. Би могло самостоятелно да построите абонатна и т.н., която до три години се откупува от ТЕЦ.

Трябва да има поне 2/3 от етажните съсобственици, които да се съгласят с топлофицирането.

чл. 137 ЗЕ го знам, по принцип собствеността е на Топлофикация, задължението за изграждане е тяхно, но в кокретния случай инвеститора с договора се ангажира с изграждането, а след това отмята.
pipe82
Нов потребител

Мнениеот Melly » 18 Авг 2010, 10:55

pipe82 написа:
ivan_lawyer написа:Изграждането на абонатната, връзката с ТЕЦ и т.н. е задължение на ТЕЦ. Би могло самостоятелно да построите абонатна и т.н., която до три години се откупува от ТЕЦ.

чл. 137 ЗЕ го знам, по принцип собствеността е на Топлофикация, задължението за изграждане е тяхно, но в кокретния случай инвеститора с договора се ангажира с изграждането, а след това отмята.

Ванко, не съм съгласна с теб.

Към питащия:
Потърсете защитата си по съдебен ред. :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 18 Авг 2010, 15:05

питането ти е много правилно :D , ще ти го кажа просто ,защо не се заема, защото е дльжен ако той ви присьедини кьм топлофикация и ви пуснат парното на тези които сте си закупили жилища вие ще си плащате консумацията а за празните апартаменти той е дльжен да плаща :D затова практиката е такава да се сьберат поне 90% от собствениците да си пуснат заявление и може да им се пусне парното това е вече преценка на топлофикация но не забравяйте че и той контактува с тях и може да откаже, топлофикация вече иска 100% сьгласие да им станеш крепостник
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот pipe82 » 19 Авг 2010, 08:32

toni_sf написа:питането ти е много правилно :D , ще ти го кажа просто ,защо не се заема, защото е дльжен ако той ви присьедини кьм топлофикация и ви пуснат парното на тези които сте си закупили жилища вие ще си плащате консумацията а за празните апартаменти той е дльжен да плаща :D затова практиката е такава да се сьберат поне 90% от собствениците да си пуснат заявление и може да им се пусне парното това е вече преценка на топлофикация но не забравяйте че и той контактува с тях и може да откаже, топлофикация вече иска 100% сьгласие да им станеш крепостник

С две думи, ако той си изгради връзката и сключи договор с Топлофикация, ще е за 100% от абонатите, след това, ако ползват само 20% той ще плаща, ако съм разбрал?
pipe82
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Авг 2010, 00:28

ти как мислиш, в абонатната имате общ топломер ,топлофикация по него се води и гледа какво количество топлина е отчел , ако си навит да се разпредели само на живущите това си е твой проблем ти ще плащаш :D макар и да имаш топломери сложени преди да ти влиза подаваната енергия в апартамента :D кажи ми имаш ли идея кой ще плаща разликата между твоя показател и това на общият
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Административно право