начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Смяна на адресна регистрация?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на адресна регистрация?

Мнениеот ellie_stoychovska » 20 Апр 2009, 11:24

Здрявейте на всички
Проблемът ми е свързан с адресната регистрация. От Враца съм, но съм учила в Пловдив. Преди няколко дни разбрах, че адресната ми регистрация е в Пловдив. Аз даже не съм и знаела :-), но вероятно поради факта, че живеех в общежитията там автоматично ми е била променана. В момента съм без личен лекар, тъй като живея във Враца искам личния ми лекар да е тук, но според адресната ми регистрация такъв трябва да имам в Пловдив. И въпросът ми е къде трабва да отида- в Общината или в МВР. Благодаря предварително. Ще ми спестите много лутане :-)
ellie_stoychovska
Нов потребител

Re: Смяна на адресна регистрация?

Мнениеот dfani » 20 Апр 2009, 12:53

Здравейте! От въпроса ви разбирам, че постоянният ви адрес е във Враца. За да смените настоящия трябва да отидете в община Враца. Ако досега не сте избирали личен лекар,отидете при предпочетания от вас . Носете си здравната книжка.
dfani
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 20 Апр 2009, 18:56

Ако сменяте настоящия си адрес, отидете в Общината.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 01 Май 2009, 03:22

Здравеите.
За да смените адресната си регистрация трябва да отидете в община „Враца” в служба ЕСГРАОН където ще Ви дадат една тройна /трицветна/ бланка, която да попълните. и с това се приключва.
...Но, интересно как Ви е променена регистрацията, след като това се прави както вече го описах по-горе обаче ЛИЧНО от регистриращият се (ако е пълнолетен).
Все пак го направете защото пловдивската регистрация фигурира и в базата данни на МВР чрез, което могат да Ви намират при необходимост и др. държавни институции, независимо от постоянната Ви регистрация по Л.К.
Аз си правих Временна рег. в гр. Мездра и при връщане в „Овча купелската” община бяха категорични, че регистрацията се извършва лично.

Чао и успех с намирането на лекар.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 01 Май 2009, 19:39

.Но, интересно как Ви е променена регистрацията

живеех в общежитията там/ б.м.- Пловдив/
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 02 Май 2009, 08:50

А има и един линк:
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134673409
Има и други, но този е добър. Актуализира се достатъчно бързо след поредната промяна. Лично аз не бих разчитал на отпечатан закон. Не е ясно колко пъти е бил променян след отпечатването му... :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Назад към Административно право