начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Забрана за напускане на страната.

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Забрана за напускане на страната.

Мнениеот rogerito » 30 Апр 2009, 02:52

Здравейте.

Обръщам се към Вас да потърся правен съвет отностно наложената ми Забрана за напускане на страната от НАП - Ловеч.

Имам фирма ЕООД, имам и неплатено ДДС за което бях анулирал издадени фактури, но това не беше взето под внимание от НАП и се оказах длъжник в особено големи размери.

Бих искал да Ви попитам Забраната за напускане на страната важи ли и за страните членки от ЕС?

Дайте ми моля съвет какво мога да направя в този случай?

Благодаря предварително.
rogerito
Нов потребител

Re: Забрана за напускане на страната.

Мнениеот fani_i » 30 Апр 2009, 07:46

Щом е забрана за напускане на страната, важи за всички страни извън границите, естествено.
Имате възможност да обжалвате адм. акт, с който е наложена мярката.
Също така подлежи на обжалване и ревизионния акт, в резултат на който Ви е установено задължението, заради което е наложена мярката.
Потърсете професионална помощ и по двата въпроса.
fani_i
Потребител

Re: Забрана за напускане на страната.

Мнениеот rogerito » 30 Апр 2009, 12:33

Благодаря Ви за отговора, ще потърся правна помощ.
rogerito
Нов потребител

Назад към Административно право