начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Смяна на името

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на името

Мнениеот dpeleva » 10 Апр 2009, 20:46

Когато бях непълнолетна моите родители отидоха в общината и ми смениха собственото име,по мое настояване,разбира се.От общината ми издадоха акт за раждане с новото име.През целия си досегашен живот аз използвам това име.Никога не съм имала проблеми.Имам завършена езикова гимназия,три висши образования,лична карта,задграничен паспорт и куп други документи.На 40 години съм.Имам дъщеря,преподавател съм на студенти и кандидат-студенти по английски език,участвам в писането на учебници.И не щеш ли при молбата ми да ми бъде подновен задграничния паспорт се оказа,че аз се водя с първото си име,още от детството.В родното ми място не била отразена никаква промяна и аз не зная как да процедирам.В шок съм.Кажете ми какво да направя и в какви срокове може да бъде решен този проблем,защото пътуването е след два месеца и е платено,а сумата е доста солидна.Помогнете!
dpeleva
Нов потребител

Re: Смяна на името

Мнениеот palmira » 10 Апр 2009, 21:37

Ако промяната на името е станала със съдебно решение, може да си вземете препис от решението от съответния съд, в който се е гледало делото и да го представите там където е необходимо, в случая Полицията да издаване на паспорт, респ. лична карта.
Ако не сте водили дело и в регистрите сте със старото име, може да заведете гражданско дело по чл. 19 от ЗГР. Макар и тези дела да не са сложни, все пак е добре да се обърнете към адвокат.
palmira
Нов потребител

Re: Смяна на името

Мнениеот dpeleva » 10 Апр 2009, 22:35

Не е водено дело.Била съм непълнолетна и са обяснили на родителите ми,че можело с молба.Тази молба явно е изгубена и промяната не е отразена от служителката.Тя само е написала акт за раждане с новото име.Къде трябва да заведа гражданското дело ,имам предвид в кой съд?Ако е по месторождение,за колко време може да се реши такъв казус в провинциален районен съд?Какви документи да нося?
dpeleva
Нов потребител

Назад към Административно право