начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Данък МПС на собственик с ТЕЛК

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данък МПС на собственик с ТЕЛК

Мнениеот valio4kata » 11 Юли 2016, 12:33

Имаме автомобил 1770 кубика,85KW регистриран 2014год. на името на съпруга ми.Той е с ТЕЛК 87%, а аз съм с ТЕЛК 50%.Съпругът ми почина.Тъй като трябва да подам декларация в 6 месечен срок от датата на смъртта влезнах в сайта на общината да видя какви данъци има за плащане и се оказа, че за въпросния автомобил съпругът ми дължи за текущата година 87.12лв., за предходни години 7.34лв., а аз за текущата 87.98 лв.за предходни 168.63лв.
Въпросът ми е този автомобил не е ли освободен от данък (чл.58 ал.1 т.4),при положение че са подадени деклараций с приложени ТЕЛК ? Може ли да се направи нещо при вече начислени суми, ако правилно тълкувам закона?
valio4kata
Младши потребител

Re: Данък МПС на собственик с ТЕЛК

Мнениеот thebeast » 16 Юли 2016, 16:58

Дайте повече факти:
Дата на придобиване на автомобила (ако е бил регистриран в страната - датата на нотариалната заверка на договора за покупко-продажба или дарение);
Дата на регистрация в КАТ на името на съпруга Ви;
Година на първа регистрация на автомобила;
В коя община е постоянния Ви адрес?
Дата на подаване на декларация с приложени експертни решения на ТЕЛК;
Дати на инвалидизиране с над 49.99 % на съпруга Ви и на вас;
Срокове на експертните решения на ТЕЛК приложени към декларацията;
Притежавате ли друг автомобил - Вие или съпруга Ви и ако притежавате - от коя дата и ползвате ли облекчение за него?
Дата на смъртта на съпруга Ви.
Изяснете обстановката да видим може ли и какво може да направите!
thebeast
Потребител

Назад към Данъчно право