начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Отстъпка 5% и наказателно постановление?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отстъпка 5% и наказателно постановление?

Мнениеот milenjs » 30 Мар 2016, 09:13

Здравейте, подадох си данъчната делкарация, платих си данъка ползвайки 5% отстъпка но получавам писмо от нап че трябва да си коригирам декларацията понеже съм имал "...подлежащи на принудително изпълнение публични задължения".
Проверявам - глоба от МВР за увреден документ за самоличност (беше единствения начин да ми преиздадат личната карта, имала още няколко месеца, а на мен ми се налагаше пътуване в чужбина) - Наказателно постановление/Глоба 520/2010-06-24.
Не съм я плащал но не е ли с изтекала давност? Не са ми връчвали нищо освен един хвъчащ лист от МВР преди повече от 5 години...
milenjs
Нов потребител

Re: Отстъпка 5% и наказателно постановление?

Мнениеот thebeast » 30 Мар 2016, 20:08

Глобата вече е платена, сега ще платите и остатъка от данъка, вкл. отстъпката, ако го направите след 03.05.2016 г. ще бъде и с лихва!
thebeast
Потребител

Мнениеот milenjs » 31 Мар 2016, 13:15

Е не, стои си,сега проверих, стоеше си и миналата година след плащане от моя страна -
Справка за задълженията, плащанията по които подлежат на разпределение от публичен изпълнител Наказателно постановление/Глоба 520/2010-06-24 Областни дирекции на МВР/ОД на МВР - СЛИВЕН 30.00
Явно ще си платя 5% та и ще подам коригираща щом няма оправяне...
milenjs
Нов потребител

Мнениеот 111888 » 01 Апр 2016, 09:25

Не знам какво са ви казали ,,но са ви заблудили. Лична карта може да бъде подменена и преди срока на изтичане на валидността и, по ваше искане. Не е било необходимо да се пише,че документът е бил увреден-и като последица-да ви глобят, достатъчно е ваше заявление, без да посочвате каквито и да е мотиви и причини за исканатото преиздаване на личната карта с нова.

чл 31 (3) ЗБЛД "По искане на лицето нова лична карта може да се издаде и преди изтичане срока й на валидност."
111888
Потребител

Назад към Данъчно право