начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Сдружение

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сдружение

Мнениеот kjosev » 08 Авг 2016, 15:29

Здравейте, имам следното питане
Сдружение с не стопанска цел в обществена полза.
Сдружението има членове, които са собственици на животни. Някои членове имат по 3 кози, други по 4 овце и тн. Според правилата за подпомагане със субсидия те не могат да кандидатстват самостоятелно с този малък брои животни.
Затова сдружението подава заявление за подпомагане на животните в областната дирекция по земеделие. Животните се заявяват като собственост на сдружението. Във ветеринарната служба ушните марки са записани на сдружението.
Членовете на сдружението са приети като членове с заявление до УС. Членовете нямат конкретен друг договор според които, се посочва че са внесли животните като дялове в сдружението.
При получаване на субсидии те по сметката на сдружението. УС разпределя сумата между членовете му според бройките животни които имат. Това се описва във ведомост в която всеки член се разписва, при получаване на парите.

Питането ми е? Председателя на сдружението трябва ли да внася 10 % плосък данък в НАП или това трябва да правят членовете на сдружението, които получават средствата. Или тъй като е в обществена полза не дължи плосък данък.
Надявам се, че съм представил разбираемо нещата.
Както и ако може да ми посочите и други неща за ръководенето на сдружението.
Имам предложение да стана председател и затова отправям това питане.
Благодаря Ви предварително!
kjosev
Младши потребител

Назад към Данъчно право