начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Протокол от НАП относно дерегистрация на фирма

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Протокол от НАП относно дерегистрация на фирма

Мнениеот Fermina » 24 Ное 2008, 16:18

Имам неплатен ДДС и срокът за плащане изтече.След направена от НАП проверка,изготвиха протокол,в който е написано,че предвид наличните активи,договорите и т н ,не са налице основания за дерегистрация.Притеснява ме това,че поне още една седмица няма да мога да платя сумата,която дължа,на стойност 4000 лева и малко отгоре.Бихте ли ми казали,този протокол за какъв срок от време важи.Много съм притеснена.Благодаря предварително.
Fermina
Нов потребител

Re: Протокол от НАП относно дерегистрация на фирма

Мнениеот Fermina » 24 Ное 2008, 18:04

Аз не съм търговец.Забавила съм срока на плащане,защото съм вложила средства в нещо,което ми помага за развитието на фирмената ми дейност.Не съм от тези,които търсят безплатни консултации,само защото са безплатни.Чета и оставам с впечатление,че помагате с компетентни въпроси на много от питащите.Благодаря за помощта.
Fermina
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 25 Ное 2008, 04:00

Дон Жуан, "фирмата" може да е "ДЗЗД" :D
Fermina, трупат ви се лихви, нищо друго не става.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 25 Ное 2008, 12:00

Fermina , не се пали, това по-горе е автоматично излизащ банер. Но често е прав. :)

Във въпроса ви има няколко неточности. Първо, не е ясно дали вие искате дерегистрация, дали данъчните, каква е връзката с протокола и отказа. Пък и протоколът си важи по принцип, след определено време не изфирясва.

В ЗДДС няма глоба за общия случай на невнасяне на ДДС от регистрирано по ЗДДС лице. Това си е данъчно задължение и се третира по общия ред.
SashkoS
Потребител

Мнениеот Fermina » 25 Ное 2008, 13:47

Не,аз не искам дерегистрация.В протоколът,който ми е направен от НАП е написано,че няма основание за дерегистрация.Но аз много се притеснявах ,поне така ми обясни моят счетоводител-че съм застрашена от такава.За мен дерегистрацията ще бъде направо пагубна,аз ще си платя задълженията,но поне ми трябва още една седмица,за да реагирам.Притесних се за това,каква е годността на този протокол.Да не би на едната седмица да ти го издават,а след няколко дни да преминат към други по-крути мерки.Имам и адвокат,с който мога да се консултирам,но не искам да го питам за това,а не,че не искам да плащам и търся безплатна консултация.Ето защо ви попитах вас.Изобщо,за всичко,което съм питала тук,своевременно съм се обръщала и към адвокат по тези въпроси.SashkoS,благодаря ви.
Fermina
Нов потребител

Мнениеот roro » 02 Дек 2008, 11:41

Протоколът най - вероятно е съставен във връзка с наличие на основания за прекратяване на регистрацията по инициатива на ортан по приходите, във връзка с чл176 т.4 от ЗДДС. И тъй като е установил, че данъчните Ви задължения - 4 000 лв.,ненадхвърлят стойността на активите Ви, намалени със задълженията Ви, органа по приходите е заключил, че на са налице основания за дерегистрация.От тук нататък, върху задължението Ви за ДДС се начисляват само лихви, неследва никаква друга санкция.
roro
Младши потребител

Назад към Данъчно право