начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Работодател ме обвинява в разбиване

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работодател ме обвинява в разбиване

Мнениеот skaterminator » 09 Апр 2012, 01:07

Шкаф , използван във фирмата за съхранение на уред е със счупен ключ в патрона, отварям шкафа с клещи за да може да се използва уреда. по длъжностна характеристика работя с този уред и трябва да се грижа да работи , да съобщавам за негови повреди.Подчинен съм на управителя. Много пъти съм ремонтирал и решавал проблеми без да го питам , той беше доволен , че нещата се оправят. Шкафа е оправен на следващия ден напълно. Уреда е изправен. Няма изчезнали елементи. колега на същата длъжност , но "по-старши" , пише сигнал и дава обяснение , че съм увредил имущество на фирмата /шкафа/ , и че съм изложил имущество на опасност. Следва дисциплинарно уволнение. В заповедта се твърди , че съм "разбил" шкафа. Полиция не е викана , не правено разследване , посочени са сигнала и обясненията на колегата , който не е присъствал , а дойде след ремонта , други двама присъстваха , но не са питани. Те не могат да свидетелстват за мен , защото ще си изгубят работата.
Какъв е моя ход в ситуация?
skaterminator
Нов потребител

Re: Работодател ме обвинява в разбиване

Мнениеот rama » 09 Апр 2012, 08:08

иск до съда за признаване на дисц уволнение за незаконно
rama
Потребител

Мнениеот kleines » 09 Апр 2012, 08:08

От София ли сте? Включете си личните съобщения, за да се свържа с Вас на лично, може да Ви се помогне. Ще трябва да се води дело, за обявяване на уволнението за незаконно, което дело за Вас, като работник/служител е освободено от такси и разноски, освен това спорът подлежи на разглеждане по бързото производство.
kleines
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 09 Апр 2012, 09:44

Според мен вредата е прекалено дребна ,за да мотивира дисциплинарно уволнение.(Ако презюмираме , че процедурата е спазена точ.).Ангажирайте адвокат и в съда.
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Трудово право