начало

ВАС остави без разглеждане жалба срещу последните промени за адвокатските възнаграждения ВАС остави без разглеждане жалба срещу последните промени за адвокатските възнаграждения

казус при неспазване на договора

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

казус при неспазване на договора

Мнениеот stiopata » 14 Ное 2011, 12:20

Здравейте!

На кратко:
Имам не спазена точка от трудовия ми договор. В нея се казва, че след изтичане на 6 месечен изпитателен период, заплатата ми ще бъде променена по инициатива на работодателя.
Понеже ми е писнало от некоректни работодатели, поисках да напусна. За съжаление имам 2 месечно предизвестие, което ме обвързва.
Това което е интересно, е дали е възможно да прекратя едностранно трудовите си взаимоотношения на базата на чл. 137, ал. 2, тъй като е налице "забавено" изплащане на трудовото възнаграждение. На практика аз съм получил заплата, но не е спазена клаузата за увеличението.
Друго, което е интересно е дали може да се върже наредбата за командировките в чужбина с кодекса на труда? За Германия, където на скоро бях получих по по-малко пари от предвиденото в тази наредба (в нея пише минимум 35 евро/ден). Дали може на базата на това да прекратя също договора си без предизвестие?

Питам, защото това не е дефинирано точно в закона. Някой имал ли е такава практика?
Работодателя ми е голям ............., който няма да ме пусне много лесно, така че трябва да е правно издържано.
stiopata
Младши потребител

Re: казус при неспазване на договора

Мнениеот rts » 14 Ное 2011, 12:25

Не търсете под вола теле.
Успех при новия, "по-изряден" работодател !
rts
Активен потребител

Re: казус при неспазване на договора

Мнениеот stiopata » 14 Ное 2011, 12:49

Как се разбира това? :)

Мислите ли, че бих се занимавал с такива работи, ако имах друг избор?
stiopata
Младши потребител

Назад към Трудово право