начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Търся Адвокат- Наказателно Право

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся Адвокат- Наказателно Право

Мнениеот gtronmt » 18 Ное 2024, 06:23

Търся адвокат наказателно право, който има време и желание да се занимава делото е в стадий досъдебно производство от 4 ри години води се някакво разследване. Нито е приключило нито има обвинение.
Не са ли минали всички разумни срокове ?

Можете да пишете на ЛС от свое име или да ми препоръчате някой.
gtronmt
Нов потребител

Re: Търся Адвокат- Наказателно Право

Мнениеот nikodim77 » 18 Ное 2024, 12:20

Здравейте,
Добре, търсите адвокат! Но поне посочете регион (населено място)..., и някаква насока за какво приблизително, ако не точно, става дума в случай, че желаете и не е изключителна тайна...
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот gtronmt » 20 Яну 2025, 09:26

Здравейте, става въпрос за София. Подробности ако ми пишете на лично .
gtronmt
Нов потребител

Мнениеот todevn » 20 Яну 2025, 11:30

Пишете, че се води разследване, но няма повдигнато обвинение. Което ме навежда на мисълта, че може би сте пострадал. В досъдебното производство /ако въобще има образувано такова/ пострадалия няма много права - да не казвам никакви, освен да обжалвате актовете на прокурора за спиране и прекратяване наказателното производство. Не знам как за повече от 4 години не сте разбрали, че когато институциите - в случая Прокуратура - не искат да се занимават и да работят - няма начин как да ги принудите да си вършат работата и няма как да се преборите за правата си ако сте пострадал - които на фазата на досъдебното производство /ако въобще има образувано такова/ са прекалено ограничени.
Мнението ми е че и след като намерите адвокат и евентуално упълномощите такъв - няма нищо съществено да се промени и ще загубите само средства, време и нерви. Предполагам сте наясно, че има и давностни срокове, а не казвате и за какво се води "досъдебно производство" - възможно е ако е за по леко престъпление да изтече давностния срок - съвсем скоро.
Давате много ограничена информация и едва ли някой ще може да ви бъде полезен. Като се търси адвокат, най малкото освен региона /задължително/ е добре да се посочи - в какво процесуално качество сте - да го обясня по просто в каква позиция сте - пострадал, обвиняем /заподозрян/ или някаква друга позиция.
Разумния срок - дето пишете е много разтегливо понятие и всеки го тълкува както си иска - това е срок, който е специфичен за всеки конкретен случай, а не еднакъв във всички случай.
Рано или късно ще приключи по давност - не казвате за какво престъпление се води "досъдебното производство" и няма как да знаем, кога ще изтече давността.
Желая ви успех.
todevn
Младши потребител

Назад към Наказателно право