Здравейте.
Това , че съм жена дава ли правото на бившия собственик на магазина ми , да ме обижда и заплашва; "Ще ти взема магазина"... " Ще те изгоним"..." Ще плащаш хиляди"... " Ще ти счупим магазина"... " Ще ти пратя ХЕИ, защото нямаш отдушник" /. Той е променил статута от гараж в търговски обект, за да го продаде в пъти по-скъпо... Имам свидетели.
Какво бихте ме посъветвали?
Предварително благодаря!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Постоянни обиди и заплахи, за да се откажа от собствеността
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Постоянни обиди и заплахи, за да се откажа от собственос
argentata написа:Здравейте.
Това , че съм жена дава ли правото на бившия собственик на магазина ми , да ме обижда и заплашва; "Ще ти взема магазина"... " Ще те изгоним"..." Ще плащаш хиляди"... " Ще ти счупим магазина"... " Ще ти пратя ХЕИ, защото нямаш отдушник" /. Той е променил статута от гараж в търговски обект, за да го продаде в пъти по-скъпо... Имам свидетели.
Какво бихте ме посъветвали?
Предварително благодаря!
Струва ми се, че не пишете цялата истина. Купувате си магазин и изведнъж бившият собственик започва да Ви заплашва!? Предполагам, че този човек се чувства прецакан. И аз навремето имах подобни проблеми...
И какво като е променил статута, нали го е продал? Не Ви го е подарил.
Съветът ми е да си намерите свидетели (поне двама), които да чуят и да видят как Ви заплашва и след това напишете тъжба, която ще изпратите в Районна прокуратура, като посочите и имената на свидетелите.
- ilian_todorov
- Активен потребител
Купих чрез "Явлена" търговският обект. Никога не съм имала отношения с бившият собственик. Намеците Ви са нелепи, но благодаря за съвета.
- argentata
- Младши потребител
argentata написа:Купих чрез "Явлена" търговският обект. Никога не съм имала отношения с бившият собственик. Намеците Ви са нелепи, но благодаря за съвета.
Купили сте го от него. Няма как да не сте имали отношения, след като сте били купувач по сделката. Въпросът ми беше от какво е недоволен бившият собственик? Ако го споделите ще ни бъде по-лесно да Ви дадем съвет.
- ilian_todorov
- Активен потребител
Според мой опит - ще забрави за поведението си - просто назначете някой роднина на магазина и дотам.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Продадох наследствен имот и купих обекта 2010г. В началото на тази годината, влезе в магазина и ми каза:" Имотите са се вдигнали и можеш да продадеш магазина на двойно по-висока цена", отговорих " Тук ще умра, но нито ще го продавам, нито ще го давам под наем"... До този момент се поздравявахме, имахме нормални , човешки взаимоотношения. След отказа ми, започна да настройва комшиите срещу мен, организира блокиране на търговския обект, саботиране на бизнеса, скривайки го чрез паркираните колите ... Безкрайните обиди и заплахи, направиха работата ми в изпитание на нервната ми издържливост, достойнство и песимизъм. За съжаление нямам живи роднини и мъжко присъствие. Работохолик съм и 90% от работното ми време минава в шиене , излизам за цигара, когато се уморя или да обслужа клиенти, при интерес към стоката ми / основно защитни маски закачени на вратата... Благодаря.
- argentata
- Младши потребител
Не съм пенсионерка. Рано изгубих родителите си, татко, когато бях на 25г., а мама - на 38г. Родове с по едно дете...
- argentata
- Младши потребител
Според мен - трябва да се пита кварталният полицай. Не че ще засили нещо - ама друга функция не виждам, обаче се пише дълго време и се обяснява.
На практика - няма спасение от такива хапльовци, не знам какво да кажа, приказва си нещо.
На практика - няма спасение от такива хапльовци, не знам какво да кажа, приказва си нещо.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
argentata написа:Продадох наследствен имот и купих обекта 2010г. В началото на тази годината, влезе в магазина и ми каза:" Имотите са се вдигнали и можеш да продадеш магазина на двойно по-висока цена", отговорих " Тук ще умра, но нито ще го продавам, нито ще го давам под наем"... До този момент се поздравявахме, имахме нормални , човешки взаимоотношения. След отказа ми, започна да настройва комшиите срещу мен, организира блокиране на търговския обект, саботиране на бизнеса, скривайки го чрез паркираните колите ... Безкрайните обиди и заплахи, направиха работата ми в изпитание на нервната ми издържливост, достойнство и песимизъм. За съжаление нямам живи роднини и мъжко присъствие. Работохолик съм и 90% от работното ми време минава в шиене , излизам за цигара, когато се уморя или да обслужа клиенти, при интерес към стоката ми / основно защитни маски закачени на вратата... Благодаря.
Не успях да разбера какво сте му отказали? Какво значение има, че цените на имотите са се вдигнали?
Желанието му е да продадете имота и да му платите някакво обезщетение ли? Ако е така на какво основание? И аз съм имал работа с луди, но не чак толкова.
- ilian_todorov
- Активен потребител
Искаше, да му препродам имота... Не вярвам, че от Полицията ще помогнат. Благодаря за изказаното мнение!
Весели празници и много здраве, късмет и успехи!
- argentata
- Младши потребител
argentata написа:Искаше, да му препродам имота... Не вярвам, че от Полицията ще помогнат. Благодаря за изказаното мнение!
Той иска да си върне магазина, а Вие си нямате съпруг. Защо не се съберете да живеете заедно? Така той ще може да работи там без да плаща нищо, а Вие ще се сдобиете с мъж и безплатен работник в магазина. И вълкът е сит и агнето е цяло.
- ilian_todorov
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|