начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

мъжът ми има наказателно дело

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

мъжът ми има наказателно дело

Мнениеот rusata1 » 17 Яну 2015, 03:20

Накратко мъжът ми има наказателно дело в което ако се докаже евунтуално че има вина най вероятно ще му дадат 3-4год.С него искаме да се разведем всеоще няма подадени документи .Но аз неискам той да лежи не става въпрос за убийство или нещо просто несъзнателно се замеси в нещо.Ако се разведа с него преди делото и се откажа от родителските права над дъщеря ни има ли шанс да му дадат условна присъда т.к.е самотен баща?Знам чевсичко е относително но това е чисто мое предположение.Благодаря предварително
rusata1
Нов потребител

Re: мъжът ми има наказателно дело

Мнениеот kolegat » 17 Яну 2015, 08:59

Условна присъда се дава при наличие на определение предпоставки. Така че, ако тия предпоставки не са налице, колкото и да се развеждате, няма да му помогнете.
kolegat
Потребител

Мнениеот kodeks » 17 Яну 2015, 09:30

Условната не се дава от Съда , заради "съжаление".
Ако не е съден, на 99% , ще е условна, но не се знае колко. Но съвета ми е ако наистина е виновен, признава си го и всичко е доказано, да идете при адвокат, когато ще го привличат като обвиняем и с адвоката да преложите споразумение на прокурора. Със споразумението , може да си договорите сами наказанието му.Така няма да влиза делото в съда и да разпитват всички свидетели, включително и мъжа ви. Ще мине с едно заседание ( едно ходене) и това ще бъде. Така дори и пробация може да му дадат, което е по-добре от условна. Без адвокат, няма как да сключи споразумение. За това идете при някой адвокат и се посъветвайте с него.
П.С. Не използвайте детето като "разменна монета" за пред съда! Това е дете в края на краищата!
kodeks
Младши потребител

Мнениеот chinchilla » 18 Яну 2015, 20:04

Независимо, дали е за пръв път и съден ли е преди, за да се издаде условна присъсда, има определени предпоставки, като една от тях е степента на опасност на престъплението и , как е класифцирано то. Има бая престъпления, при които няма шанс да се издаде условна присъда, дори, на папата. Та, тук юристите, за да ти дадат по-точен отговор ( да, или не ), се иска точното обвинение - член, алинея, точка. Иначе е празнодумие.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Наказателно право