начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

законно ли е да ви водят до районното

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

законно ли е да ви водят до районното

Мнениеот viking188 » 08 Юни 2012, 16:44

Вижте този клип.http://vbox7.com/play:Искам да попитам, законно ли е органите на реда да ви откарат до районното , пък макар и регистрирани.
viking188
Младши потребител

Re: законно ли е да ви водят до районното

Мнениеот street » 08 Юни 2012, 17:02

А аз да питам , законно ли е да крадеш от жилищата на хората , които са се трудили с пот на челото и да ги лишаваш от вещите им които са купували с лишения?
А законно ли е да лъжеш ,че не си го правил ?
Законно е винаги когато пожелаят да те закарат в районното, щом се държиш по този съмнителен начин и си такъв тип като тоя! нагъл!
А като теб могат да задават въпроси хора , които не са пострадали никога от престъпление и си мислят,че на тях не може да им се случи. Ако такъв тип като тоя ти разбие жилището , няма да питаш това горното, ами ще кажеш защо не го спукаха от бой тоя гад! и ще искаш наред с другите да налагаш и ти!
нали знаеш на чужд гръб 100 тояги са малко... :wink:
Айде аман от глезотии и права и престъпна "законност"...
Аватар
street
Потребител

Мнениеот viking188 » 08 Юни 2012, 17:20

е , да , ама утре мога и да се окажа на мястото на "тормозения" и някакви биологични единици , облечени с малко повече власт, с IQ доста под средното , да ме разиграват наляво-надясно , щото съм го погледнал накриво. Нима това е ЗАКОННО ?!
viking188
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 08 Юни 2012, 19:04

ами ако в тоя район са зачестили домовите кражби и той се навърта там ?
какво да правят полицаите, да го пуснат по живо и по здраво без да побеседват с него ли ?
marek972
Потребител

Мнениеот lexy21 » 08 Юни 2012, 19:14

В линка аз не видях нищо, което може да оправдае коментара на street. Нито видях "съмнителното", по думите на "разказвача" в клипа поведение, нито "наглото", по квалификацията на street. Както и да е - това явно е някаква част от предавания като "В акция", ако не и от самото предаване, които сами по себе си са на ръба на закона - тъй като има един чл. 32, ал. 2 от Конституцията, а лично аз съм гледала "В акция" - епизоди, в които полицаите, патрулиращи със стадото с камерите, се отзовават на сигнали, при които звънят на вратата на разни хора, камерата им се навира в лицето, когато отворят, хората заявяват, че не искат да бъдат снимани, но това /с подкрепата и благодарности за реализацията на предаването към МВР във финалните надписи/, се излъчва.
От оскъдните данни в клипа - нищо не може да се каже, освен, че няма данни за задържане, но пък и човекът не е задържан, а си тръгва доброволно. Щеше да е по-забавно, ако на репликата "Шъ се наложи да дойдеш с мен до районното" следваше въпрос "Защо се налага и на какво основание?"
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Юни 2012, 19:25

На мен пък продължават да са ми забавни тия осъществявани " беседи" със задържани лица. Защо не си кажат направо как стоят нещата, ами " поканихме го учтиво да дойде в Районното и той прие поканата" .. Ей това като го прочетох по едно ДП така се смях. :lol: Какви са тия покани, какво е това чудо, да не отива човекът на кръщене или на сватба!? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 08 Юни 2012, 19:32

nk7702n написа:поканихме го учтиво да дойде в Районното и той прие поканата" .. Ей това като го прочетох по едно ДП така се смях. :lol: Какви са тия покани, какво е това чудо, да не отива човекът на кръщене или на сватба!? :roll:

В интерес на истината в клипа почти това става. Но със сигурност - заради камерите. Можеше да се замени "ще се наложи" с "каня" и резултатът под прожекторите щеше да е същият. Без камери всички знаем, че не е така.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Юни 2012, 19:37

Естествено, показни работи. Затова и много често медийно отразяваните събития са манипулирани и създават невярна представа за действителността. :)
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Юни 2012, 19:46

Гледах с огромен интерес шедьовъра на кинематографичното изкуство, предоставен ни така любезно от viking188.
Веднага прави впечатление , че заподозреният се отличава със съмнителна прилика с полицая, натоварил го в колата (в края на филма). Много съм добър в Судоку, наблюдателен.
Това ще да е таз искрица, тоз интелектуален проблясък, изблик на съмнения.
"ТоА ми прилича на нЕкой", помисли си инспектор ДюДю.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Юни 2012, 20:01

:lol: :lol: :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 08 Юни 2012, 21:06

:D Като гледам клипа, обозначението на автомобила ми бие на 05 РУП-СДВР. За роднинските връзки и други въпроси може да се обърнете към комисар Василев :lol: /абе като го спра, докато завива автомобила ми се размазва картината, в движение си изглежда, че е на Пето/
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Юни 2012, 21:50

Норис. Чък Норис (избистряне на замъглени образи без помощта на Фотошоп) ...
СлабЕчки са ти, СРС-енценценчетата са ти слабЕчки, не е до номера.
Между другото, и двамата от филма ми приличат на Компира от Трейнспотинг ... маниашко.
Това е то изкуство, Арт.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 08 Юни 2012, 22:38

emilgrigorov написа:Норис. Чък Норис (избистряне на замъглени образи без помощта на Фотошоп) ...
СлабЕчки са ти, СРС-енценценчетата са ти слабЕчки, не е до номера.

Номерът никога не е до номера :wink:
Известно ми е твоето /може ли на ти, не е проява на неуважение, ако не - веднага се поправям :oops:/ меко казано недолюбване на полицията, което в този форум проявяваш така, както ми е известна и крайната позиция от другата страна - на street, който афишира, че е разследващ полицай, неуспял поне на два пъти да си вземе изпита за адвокати /поради корупция, според него - естествено :lol:/.
Не знам къде точно е истината, но знам, че всяка крайност е еднакво далече от нея.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот mrkiril » 08 Юни 2012, 22:55

Чл. 63. (1) Полицейските органи могат да задържат лице:
1. за което има данни, че е извършило престъпление;
mrkiril
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Юни 2012, 22:56

Истината е някъде в средата ... е, моята естествено де :D
В случая не беше демонстрация на недолюбване от моя страна, напротив , както казал ... Ботев :lol:
Неточен цитат на двамата поети, но при тази развеселяваща простащина защо ли не ми се участва в подобен филм ...
Между другото, колко ли BGN може да се изкара от разкатаване на едно наскорошно българско ТВ предаване, ама НоГу съгрешило, някой дали знае ? :arrow: :mrgreen: Предвид кризата, днес преценихме, че едва ли си заслужава ... и от хигиенни съображения. :lol:
Последна промяна emilgrigorov на 08 Юни 2012, 23:06, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Юни 2012, 23:03

mrkiril написа:... за което има данни ...

mrkiril, Компирът, дето вкарва Компира в патрулката, ли са данните? :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот mrkiril » 08 Юни 2012, 23:05

данните са полицейска регистрация.
mrkiril
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Юни 2012, 23:10

mrkiril написа:данните са полицейска регистрация.

Я виж ти, я пак, я пак :lol: ... за което има данни, че е извършило ... или извършило ... :lol: да навлезем в семантичните дебри ... (виж речника) :lol: :lol: :lol:
Последна промяна emilgrigorov на 08 Юни 2012, 23:15, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот mrkiril » 08 Юни 2012, 23:14

това е обичайна практика.също и обиските без причина.
mrkiril
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 08 Юни 2012, 23:15

mrkiril,
Преди да поствате цитати от закони, бъдете сигурен, че ги разбирате. В този клип няма данни за извършено престъпление и слепецът го вижда, за това и човекът не е задържан. Това тук не е училище да Ви се обяснява що е то полицейска регистрация и що е то "данни за извършено престъпление". Ако наистина Ви интересува, а не си пишете просто - има достатъчно информация, само попитайте чичко Гугъл. Моля, не пишете глупости.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Следваща

Назад към Наказателно право