начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

законно ли е да ви водят до районното

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: законно ли е да ви водят до районното

Мнениеот lexy21 » 16 Юни 2012, 20:57

emilgrigorov написа: Да, глупостта е присъщо качество в системата, ми да вземат, да се оправят.
За пример може да вземеш поста на Стрийт.

Постовете на Стрийт отдавна не ги вземам за никакъв пример. Аз знам, че той не е олицетворение на полицая, лошото е, че той не съзнава, че не всички го знаят и че дава своя принос хората да се настройват срещу полицията. Както във всяка професионална общност и в МВР има всякакви.
Само ми е чудно, при положение, че твоята професия не предполага никакви допирни точки с полицията, от къде тази ожесточена "любов" към нея, бе Емо? От личен сблъсък? От телевизията? За спорта?
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 16 Юни 2012, 21:37

lexy21 написа:... никакви допирни точки с полицията, от къде тази ожесточена "любов" към нея, бе Емо? От личен сблъсък? От телевизията? За спорта?

Напротив, Лекси. Допирни точки - колкото си щеш. За да свършат някаква работа, тези повече от 20 години. Нула, Лекси. Дори отрицателен резултат, само ми губят времето с глупостите им. Да не говорим за катджиите, там си е ясно :lol: :lol: :lol: , макар че, точно с тях не съм имал проблеми, спазвам правилника просто :lol:
Действително всякакви хора, както казваш. Но според мен Стрийт са 70-80%, а Док - над 90% в управлението ... Убеди ме за друго съотношение, ако можеш.
По читавите държави си плащам същите, и по-ниски данъци, и там системата работи. А тук- не работи, Лекси. Дай инфо, щото, честно, не виждам работеща система.
Тия оправдания, със съда и с прокуратурата, само доказват за пореден път глупостта им. Не е истина просто.
А за милиционерските постановки ... ми лично имам опит ... първо от 1989-та, а после от друга страна толкова години по "едно от знаковите дела на прехода" ... най-накрая приключи ... в Страсбург. И тия същите са си пак в системата :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 16 Юни 2012, 22:40

emilgrigorov написа:Но според мен Стрийт са 70-80%, а Док - над 90% в управлението ... Убеди ме за друго съотношение, ако можеш.

Социолог не съм /пък и тая наука се превърна в к*ва :wink: / Не искам и никого в нищо да убеждавам. Моето лично убеждение е, че между Док и Стрийт има малко общо. Състоянието на системата е въпрос на политика - кадровата е част от нея, която идва, за да обслужи "по-голяма" идея.
emilgrigorov написа:Тия оправдания, със съда и с прокуратурата, само доказват за пореден път глупостта им. Не е истина просто.

Оправданията по принцип говорят или за гузна съвест, или за неспособност/нежелание да видиш собствените си грешки. Има разлика между това да обясниш собственото си поведение и да го оправдаеш с някой друг. Цв. Цв. или който и да било министър, на когото по необходимост се дава медийна трибуна за изява, не олицетворява служителите на МВР. Немалка част от тях дори се срамуват от него/тях. Друг е въпросът, че положението и в прокуратурата, и в съда не е розово. Но и съдиите, и прокурорите не могат да бъдат олицетворявани с "правителството на съдебната власт" - ВСС. Там просто вътрешното противопоставяне в системата е по-явно и ожесточено. Но пък и те на са били под пагон и военизирани само до преди 6 години, както бяха служителите на МВР. Но и те се мачкат и се обявяват за корумпирани под общия знаменател - въпрос на политика и винаги е било. И народът ръкопляска и плюе.
Във всяка една система, обаче, работят хора. Да ги поставяш под общ знаменател и да нападяш тях е различно от това, да изразяваш несъгласие с идеята, която ръководството на тази система има и насажда за начина, по който тя трябва да функционира. Навсякъде има боклуци, но има и такива, които обичат професията си и я упражняват по начин, който е полезен за обществото. Трябва да се подкрепят последните, а не да бъдат поставяни в позиция да се защитават за това, че са част от системата. Така просто обществото ще помогне да бъдат изгонени от нея и ще останат само онези, от които същото това общество се възмущава.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот street » 16 Юни 2012, 23:50

Психопатите сте вие!
Дето нямате работа и живота ви минава в нета... какъв съм бил аз , какъв бил док.. па вие сте много възвишени ли нещо???
и жалките сте вие драги мои, щото приноса си го давам всеки ден, за разлика от вас, приноса ми не е в нета ,а в реалността и приноса ми само за 1 месец е 3 осъдителни присъди по мои дела , които съм приключил не за 2 месеца, а за по 20 дни от образуването им, едната присъда е 8 месеца другите две по 3 години, тъй че за принос не ми говорете! и съм убеден .. не даже съм сигурен ,че в реалността повечето от пишещите "гении" тук са пълни мишоци .. едвааа едввааа забележими... може би дали единствено приноса си някой закоравял бандит да се измъкне сух.... на вас това ви е приноса, да вадите доказани престъпници от затвора и после да ходят и да грабят хората отново, приноса ви е да ходите в прокуратура и полиция да търсите връзки да си измъквате клиентите - това ви е приноса, нагледал съм се на лицемерни адвокатчета , много добре знам как стават нещата ... тъй ,че за моя принос айде по споко а?.. някакво си смешно сайтче няма как да определя някакъв си принос.. А лекси ,като си толкова много веща я кажи твоя принос какъв е ? Да пишеш в нета е май само... щото хората без работа седят в нета.. аз също съм го правил когато нямах, но сега имам и сядам "от дъжд на вятър" ама май вие киснете по цял ден и вечер тук...
Аватар
street
Потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Юни 2012, 00:31

Street, не че имам желание точно в момента да се заяждам, ама не мислиш ли, че е прекалено елементарно последното ти изказване? Всички били психопати, .. " лицемерни адвокатчета"... и т.н. Все пак, си с юридическо образование, практикуващ колега в момента. Как е възможно да се поддаваш до такава степен на озлоблението и моментните емоции и да ръсиш подобни квалификации наляво - надясно!? Ако си такъв и в работата, нямам думи, как всъщност я вършиш! Все пак, в полицията не са подбрани по специални критерии хората, с които работиш. :roll: :!:
П.П. Подобен род изказвания са присъщи за обикновени, необразовани хора. Един интелигентен човек не би трябвало да се принизява до такова ниво.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 17 Юни 2012, 00:33

street написа:Психопатите сте вие!
Дето нямате работа и живота ви минава в нета... какъв съм бил аз , какъв бил док.. па вие сте много възвишени ли нещо???
и жалките сте вие драги мои, щото приноса си го давам всеки ден, за разлика от вас, приноса ми не е в нета ,а в реалността и приноса ми само за 1 месец е 3 осъдителни присъди по мои дела , които съм приключил не за 2 месеца, а за по 20 дни от образуването им, едната присъда е 8 месеца другите две по 3 години, тъй че за принос не ми говорете! и съм убеден .. не даже съм сигурен ,че в реалността повечето от пишещите "гении" тук са пълни мишоци .. едвааа едввааа забележими... може би дали единствено приноса си някой закоравял бандит да се измъкне сух.... на вас това ви е приноса, да вадите доказани престъпници от затвора и после да ходят и да грабят хората отново, приноса ви е да ходите в прокуратура и полиция да търсите връзки да си измъквате клиентите - това ви е приноса, нагледал съм се на лицемерни адвокатчета , много добре знам как стават нещата ... тъй ,че за моя принос айде по споко а?.. някакво си смешно сайтче няма как да определя някакъв си принос.. А лекси ,като си толкова много веща я кажи твоя принос какъв е ? Да пишеш в нета е май само... щото хората без работа седят в нета.. аз също съм го правил когато нямах, но сега имам и сядам "от дъжд на вятър" ама май вие киснете по цял ден и вечер тук...

За разлика от Вас, Стрийт, аз не изпитвам нужда да афиширам в нета моя принос, да омаловажавам чуждия и слабо ме вълнуват Вашите изблици. Това, което правя извън нета, ми доставя удоволствие и ми носи удовлетвореност, която не ме озлобява. Пожелавам го и на Вас един ден. Единствената мисъл, която Вашата реакция провокира у мен, е свързана с въпроса, кой Ви е пуснал на психотеста, за да упражнявате тази професия. Всъщност, след цитирания Ваш пост, се зачудих и за друго – защо, предвид цитираното, упорито се опитвате да придобиете право да упражнявате адвокатска професия и в същия този форум публично страдахте, че не Ви се отдава няколко пъти да си вземете изпита за адвокати и младши адвокати. Ако се чувствате по-добре, като убеждавате другите в безполезност и изтъквате собствената си значимост – аз нямам нищо против. Само не натоварвайте здравната система :lol:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Юни 2012, 05:32

lexy21 написа:... Във всяка една система, обаче, работят хора ... има и такива, които обичат професията си и я упражняват по начин, който е полезен за обществото. Трябва да се подкрепят последните...

Лекси, ако обърнеш внимание на постовете ми, точно това се опитвам да направя.
Примерно като положително оценявам това с патрулите на велосипеди по парковете. И като как това начинание да не бъде опорочено, щото това ще направят ... :lol:
И други ... абе въобще, видя ли нещо хубаво, веднага го пиша. Обърни внимание.
Ама ... :lol: :lol: :lol:

Както и да е. Тъй като темата съвпадна във времето със заглавичкванията със ЗИДЗГ, та :D :
Като идея въпросната промяна е много добра, но за държава в други мащаби. За Щатите, Китай, Канада, Австралия примерно. В Бразилия се чудят как да се отърват от подобна нормативна уредба, мани :lol:
А България, погледната от страни, е от възможностите, дори далеч под възможностите, на една произволна глобална компания, да си я купува и продвава колкото и както си ще. И това - с икономическите и политически механизми за въздействие, като тези в една бананова република. Та именно поради това тези изменения нямат място тук и сега. :lol:

Пффф, Стрийт ... какво да ти кажа. Така се случи, че никога не съм бил "на работа". Все аз съм създавал и създавам работа, работни места, прехрана и поминък :lol: И ме е еня за хората, които са работили или работят при мен. Ама това няма да го разбереш :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Pause » 17 Юни 2012, 10:44

Според мен,не е законно макар че съм любител на предаването.В случая може да се касае за дискриминационно поведение на служителите.Абсолютно никакво основание нямаха в случая по ЗМВР.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот doznanie » 18 Юни 2012, 00:27

mrkiril написа:ровят по джобове и колата и накрая лека вечер.а едното момче почти го съблякоха.

По всичко от казаното до тук от теб личи че си криминално проявен.
Аватар
doznanie
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2012, 06:12

doznanie написа:
mrkiril написа:ровят по джобове и колата и накрая лека вечер.а едното момче почти го съблякоха.

По всичко от казаното до тук от теб личи че си криминално проявен.

Лекси, ето за това ти говоря :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот toten14 » 18 Юни 2012, 08:42

С комплексираното си мнение и уточнението на лекси за гордия стрийт става ясно, че полицейската професия в някои случаи е субсидиарна дейност на нереализирали се юристи. :D
Лошото е, че после хора таящи злоба от собствените си неуспехи и с подобна настройка към обществото, която беше демонстрирана в злополучния пост изпълняват служебните си задължения с една месиянска нагласа и се чувстват като Супермен, който наказва лошите. А лошите са всички, всички са престъпници!
Точно както и Цв. Цв. с неговото полу-юридическо "образование".
Само дето лошите юристи, дето поназнайват нещо от правов ред и закони ви пречат да си разигравате коня както си искате и грубо да погазвате всичко правно, което съществува, трупайки своя принос. За това са "мишки" и "безделници".
Към потребителя с могъщ никнейм дознание, за пореден път, сигурен ли сте, че знаете точното значение на термина "криминално проявен", който така наставнически използвате?
Trans penem mihi est!
toten14
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юни 2012, 17:17

emilgrigorov написа:Тъй като темата съвпадна във времето със заглавичкванията със ЗИДЗГ, та :D :
Като идея въпросната промяна е много добра, но за държава в други мащаби. За Щатите, Китай, Канада, Австралия примерно. В Бразилия се чудят как да се отърват от подобна нормативна уредба, мани :lol:
А България, погледната от страни, е от възможностите, дори далеч под възможностите, на една произволна глобална компания, да си я купува и продвава колкото и както си ще. И това - с икономическите и политически механизми за въздействие, като тези в една бананова република. Та именно поради това тези изменения нямат място тук и сега. :lol:

Така и така излезе, че съм безделник и мишка, та за това съм се разписала в тази тема :lol:, инициаторът й се надявам да ме извини за следващото отклонение /пък и май се дезинтересира, като видя какво чудо стана :roll: /, ама, защото в цитираната материя съм много боса, пък на теб ти е близка от една страна, а от друга - нещо стана много модерна :wink: дай едно кратко резюме на драмата - кой за какво се бори, ама не с общи приказки, а какъв е проблемът в конкретните текстове. Поли, знам, че си веща в материята, ако не си се погнусила от темата и я отваряш - хвърли и ти малко светлина.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2012, 17:28

Ами, общо взето, и сините, и червените май се борят за едно и също нещо. Въпросът е как се интерпретира и представя пред хората.
Днес гледах (слушах) исканията на милиционерската агитка от Банско и Разлог. Протест заради самия протест, всъщност никакво противопоставяне на историите по Орлов мост.
Но се представят по очаквания начин.
Същността на проблема е корпоративната насоченост на изменението на закона.
А иначе, е много добре е да има и писти, и влекове, лифтове, такива работи. Ама това изменение си е очевадно.
Ако ще се прави монопол, ми - има си правила и за това ... БТК, ЕРД, ВиК ... и почтени решения, ако на някой му стиска.
А иначе ти обясних за купуваемостта на милата Родина, гледано отвън ... лесна работа, шЪ знаЙш :lol:

P.S. Окончателните текстове по заменителната таблица не излязаха в ДВ, а ги няма и в сайта на НС, щото нали ... :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юни 2012, 18:33

emilgrigorov написа:P.S. Окончателните текстове по заменителната таблица не излязаха в ДВ, а ги няма и в сайта на НС, щото нали ... :lol:

То ясно, че не са излезли в ДВ, нали има вето :lol: Ясно е и, че всеки си интерпретира, както си иска. Ама някаква яснота за обективната промяната на режима и конкретните опасности, които тя крие има ли?
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Юни 2012, 18:44

`щото к`во, Григоров, че не разбрах от лаф-моабета, какво станало?

Лекси, същинския проблем породи проекта на МС от 30.12.2011- виж го тук http://www.strategy.bg/PublicConsultati ... -BG&Id=484 ( синтеза е пълен, няма какво да преразказвам).
Последния се намира и в сайта на НС http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13862/ ( последното само за Гргоров, че налЕ... камъчетата да си прибира като погледне тук http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13785 )
доклад на комисията по ЗГ http://www.parliament.bg/bg/parliamenta ... ts/ID/3223
Всъщност, не чети нищо от предните, а само доклада на правната комисия http://www.parliament.bg/bg/parliamenta ... ts/ID/3236 и ще ти стане ясно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2012, 19:15

Бе Поли бе, тВа са внесените текстове и докладите на комисиите ... това го четах ... приетите текстове ги нЕма бе :D
Та малко сички пуцат, кой накъде си знае. Ама проблемът е в шуро-баджадашката история, както обикновено май, за това беше историята на Орлов мост :lol:
А това всенародно опълчение на банскалии и пр. го изясних по-горе :lol: Бъди сигурна обаче, че и те не знаят за кВо се борят ... всъщност знаят, такОвО ... :lol: :lol: :lol:

P.S. Ако искаш да влезеш в настроение, виж протоколите от последните заседания на МС :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Юни 2012, 19:28

emilgrigorov написа:Бе Поли бе, тВа са внесените текстове и докладите на комисиите ... това го четах ... приетите текстове ги нЕма бе :D
Та малко сички пуцат, кой накъде си знае. Ама проблемът е в шуро-баджадашката история, както обикновено май, за това беше историята на Орлов мост :lol:
А това всенародно опълчение на банскалии и пр. го изясних по-горе :lol: Бъди сигурна обаче, че и те не знаят за кВо се борят ... всъщност знаят, такОвО ... :lol: :lol: :lol:

P.S. Ако искаш да влезеш в настроение, виж протоколите от последните заседания на МС :lol:

Е, като го чете, как не прочете и това "ЗИД на Закона за горите - Обединен законопроект, изготвен по реда на чл.71, ал.2 от ПОДНС, на основата на приетите на първо гласуване" или твърдиш, е на второ четене е имало достатъчно мнозинство, което е имало властта да се противопостави?
То и правната комисия сочи категорично проблемите, но това не им пречи да гласуват "за" като кукли на конци.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2012, 19:41

poli_g написа:...кукли на конци.

Хе, хе, обичам :lol: :lol: :lol:
Между другото, сега загледах по телевизията нЕкЪв див селянин vs Томата ... на Тома не му даваха думата. :lol:
Между другото, Тома го познавам много добре от 30 години, и му имам доверие. Не залита.

P.S. То становището на правната комисия и по Big ЗИДЗУТ 2012 е много смислено, ама отгатни от три пъти какво ще стане :lol: :lol: :lol:
Сега насаждаме нетърпимост към зелените, това е модерно ... вече всички проекти - на ОВОС :lol: :lol: :lol:

В края на краищата, докато не видя текст в ДВ, му неАм никаква вЕра ... неведоми са секретарките , и шофьорите , дето пращат текста по е-майла :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юни 2012, 20:38

poli_g написа:Лекси, същинския проблем породи проекта на МС от 30.12.2011- виж го тук http://www.strategy.bg/PublicConsultati ... -BG&Id=484 ( синтеза е пълен, няма какво да преразказвам).
Последния се намира и в сайта на НС http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13862/ ( последното само за Гргоров, че налЕ... камъчетата да си прибира като погледне тук http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13785 )
доклад на комисията по ЗГ http://www.parliament.bg/bg/parliamenta ... ts/ID/3223
Всъщност, не чети нищо от предните, а само доклада на правната комисия http://www.parliament.bg/bg/parliamenta ... ts/ID/3236 и ще ти стане ясно.

Моето невъоръжено око леко се притесни в диагоналния прочит. Все още леко, защото не обхваща всичко. Благодаря за синтеза, ще прегледам по-подробно :wink:

emilgrigorov написа:В края на краищата, докато не видя текст в ДВ...

Абе то нали разни хора се борят да не го видим в ДВ. Предвид пословичната неспособност на българина да се обединява около кауза, освен около масата, взе, че ми стана интересно и реших, че си заслужава да си формирам информирано мнение по някое време.
Поли, отново блягодаря, спести ми време.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2012, 22:38

lexy21 написа:... Абе то нали разни хора се борят да не го видим в ДВ ...

:lol: И-хааа. Това направо вече ми е във фразеологичния речник. Форевър !
Но действително не открих окончателните текстове. Вече апокрифни :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право