начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Устен изпит за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Устен изпит за младши съдии

Мнениеот Гост » 02 Дек 2005, 13:48

Някой, който се е явявал на устен изпит за мл. съдия може ли да сподели как минава устният изпит. По-конкретно по колко въпроса се теглят и от коя област?
Гост

Мнениеот *** » 02 Дек 2005, 14:03

Три въпроса - по един от всяка област. При мен лично миналата година изпита мина много леко, защото ми се изтеглих въпроси, по които нямаше какво много да се каже извън закона и не ми задаваха много допълнителни въпроси, а и тези които ми задаваха не бяха супер тридни Но имах 5.20 :oops:

Мнениеот Гост » 02 Дек 2005, 14:10

Ако сте ходили на устен за мл. прокурори, ще се изненадате от този за младши съдии- отношението е друго. Първо, отнасят се с Вас като с колега, т.е. като на конкурс за работа, а не на семестриален изпит. Второ- можете непрекъснато и неограничено да ползвате законите, включително и когато седите пред тях. На мен ми задаваха и странични въпроси и изрично ми казаха, че мога да стана да си взема съответния закон. Трето- държат да се влиза се по реда на списъка. Последното, което мога да кажа е, че миналата година една трета от оценките бяха шестици, което и го обезмисля дотолкова, доколкото всичко остава в зависимост от писмения изпит. УСПЕХ!!!
Гост

Мнениеот Гост » 03 Дек 2005, 22:23

Моля Ви колеги, дайте по-подробна информация.
Гост

Мнениеот лора » 03 Дек 2005, 23:19

на изпита за съдии няма място за сравнение с този за прокурори. Много по-лесно е. Не е необходимо да изписвате цели фермани по въпросите, защото никой няма да ви слуша- почвате, след 2-3 изречения ви прекъсват и ви задават конкретни въпроси от тези, които сте изтеглили и други, ако имат връзка с тях. Това е. Изпитващите са усмихнати, настроени отлично към вас и ви подкрепят. Няма място за притеснение. лошото е , че се пишат много шестици, така че конкуренцията е много голяма и ако имате по-малко от 5.50 на писмения, забравете! Е, остава ви само удовлетворението че сте се представили достойно, ама кой го топли това? Аз например миналата година изкарах 6 на устния и почти бях сигурна че ще се класирам, но после като видях че има около 60 шестици , изпаднах в шок и депресия. Естествено не се класирах защото имах 5.00 на писмения. Много тежко преживях истината, но това е. Сега пак съм на линия, но този път имам 5.75 на писмения и мисля че пак нямам шансове да се класирам в София . Е, успех на всички
лора

Мнениеот didi_st » 04 Дек 2005, 12:58

КОЛЕГИ ИЗПИТЪТ ЗА СЪДИИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ИНСТИТУТ ПО ПРАВОСЪДИЕ УЛ. "ЕКЗРАХ ЙОСИФ" 14 В СОФИЯ. НАКОЙ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ СЕ НАМИРА ОРИЕНТИРОВЪЧНО.
БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГИТЕ ЧЕ НИ ИНФОРМИРАТ КАК ПРОТИЧА ИЗПИТА. НАДЯВАМ СЕ ДА Е ПО - ДОБРЕ ОТ ПРОКУРОРСКИЯ.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ
didi_st

Мнениеот Гост » 04 Дек 2005, 15:22

Защо изразявате негативно мнение за устния изпит за мл. прокурори? На миналия конкурс се явих на устен и съм много доволна от отношението.
Гост

Мнениеот Гост » 04 Дек 2005, 16:45

sega shte vi razkaja po podrobno na vsichki :!: :D
Гост

Мнениеот Гост » 04 Дек 2005, 16:48

az s1m s1diq po vpisvaniqta v grad dobrich i ne sam zapoznata tolkova s tazi tema no sam pris1srvala na nqkllko takiva izpita!ako iska nqkoi da me popita neshto da si zadade v1prosa i az shte mu otgovorq ako imam nqkakvo otnoshenie po problema! :)
Гост

Мнениеот LakeG » 04 Дек 2005, 17:02

Националния институт на правосъдието се намира след синагогата в уличката вдясно от халите. Успех!
LakeG

Мнениеот *** » 04 Дек 2005, 17:43

конкуренцията е много голяма и ако имате по-малко от 5.50 на писмения, забравете!

Миналата година все пак имаше и доста класирани с 5,25 на писмения.
Много зависи от това кой кандидат кои ОС е посочил.Може дори да се получи така, че кандидат с по-висок общ бал от друг кандидат да не се класира за никъде, само поради това, че е посочил само няколко ОС, за които местата вече са заети, а кандидатът с общ по-нисък бал да се класира някъде, само защото е имал късмет, че за неговия ОС не е имало много кандидати...

Мнениеот Гост » 04 Дек 2005, 19:43

Аз съм писала всички градове! Мисля, че така е с повечето колеги.

За Силистра и Разград има ли много желаещи?
Гост

Назад към Конкурси, изпити