- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Устен изпит за младши съдии
|
|
Re: Устен изпит за младши съдии
Чакайте, чакайте, не съм казала, че само 3 и 4 са писали, просто протоколът беше пред мене и наистина видях само такива оценки, но това са само на тези пред мене, а те не са много.
А и още едно уточнение, такива бяха оценките от протокола на членовете на комисията по гражданско, но и 6 да им пишат по наказателно, оценката няма да е висока. Но всичко това е много относително и никога не се знае, докато не излезнат резултатите, никой нищо не може да твърди със сигурност. Просто споделих впечатленията си. Хубавото на този изпит за мене беше, че изпитваха много задълбочено и поставяха акценти върху неща, за които честно казано не съм се сещала.
А и още едно уточнение, такива бяха оценките от протокола на членовете на комисията по гражданско, но и 6 да им пишат по наказателно, оценката няма да е висока. Но всичко това е много относително и никога не се знае, докато не излезнат резултатите, никой нищо не може да твърди със сигурност. Просто споделих впечатленията си. Хубавото на този изпит за мене беше, че изпитваха много задълбочено и поставяха акценти върху неща, за които честно казано не съм се сещала.
- helene
- Потребител
В крайна сметка колко трябва да сме изкарали на устния, за да ни допуснат до крайно красиране? Защото като гледам оценките от устния изпит за мл.прокурори, има и такива с тройки, пък да са допуснати да участват в крайното класиране? Някой може ли да каже нещо по-подробно?
- djalma
- Потребител
djalma написа:В крайна сметка колко трябва да сме изкарали на устния, за да ни допуснат до крайно красиране? Защото като гледам оценките от устния изпит за мл.прокурори, има и такива с тройки, пък да са допуснати да участват в крайното класиране? Някой може ли да каже нещо по-подробно?
Оценка 3 или над 3 на устния ти дава възможност да участваш в крайното класиране. Последното по собствена преценка, ако си подадеш заявлението за участие в класирането.
Успех на всички колеги!
Tinkerbell's last hope
- leona
- Младши потребител
Колеги, някой от вас звънял ли е до ВСС да пита кога се очакват резултатите от устния.......?
- niq1982
- Младши потребител
Има оценки!!!
- nevena_kovacheva
- Младши потребител
Искам да се похваля с оценките си - 6,6,3.50,4.50,5.00. Крайната оценка я очаквах, но тези разлики успяха да ме учудят....
- contralegem
- Потребител
Здравейте,
Бих искал първо да кажа, че за щастие не съм нито настоящ, нито потенциален кандидат за съдийско място. Тогава го казвам с оглед да избегна аргумента, че на лисицата и е кисело гроздето и затова говори, че има корупция.
Случайно попаднах на резултатите и на една оценка, която всеки може да види : 232 Пенка Юриева Смукова 3,00 2,50 3,00 5,50 5,00 Средна оценка 3,80
Никой на този свят не може да ме убеди, че един и същ отговор на един и същ човек може да заслужава резултат Слаб 2,50 и Отличен 5.50. И това са хора съдии. Мизерията се вижда и прозира.
Със сигурност някой трябва да плаче след такива резултати. И това трябва да бъдат не потърпещите, а тези, които не оценяват обективно. Тези, които го правят за пари, от глупост или друга причина. Колкото и да има субективизъм, обективен критерии може да се намери, които да дава точност до максимум една единица. Абсурд е разлика от Слаб до Отличен.
Подкрепям всички колеги, които не са оценени обективно!
Бих искал първо да кажа, че за щастие не съм нито настоящ, нито потенциален кандидат за съдийско място. Тогава го казвам с оглед да избегна аргумента, че на лисицата и е кисело гроздето и затова говори, че има корупция.
Случайно попаднах на резултатите и на една оценка, която всеки може да види : 232 Пенка Юриева Смукова 3,00 2,50 3,00 5,50 5,00 Средна оценка 3,80
Никой на този свят не може да ме убеди, че един и същ отговор на един и същ човек може да заслужава резултат Слаб 2,50 и Отличен 5.50. И това са хора съдии. Мизерията се вижда и прозира.
Със сигурност някой трябва да плаче след такива резултати. И това трябва да бъдат не потърпещите, а тези, които не оценяват обективно. Тези, които го правят за пари, от глупост или друга причина. Колкото и да има субективизъм, обективен критерии може да се намери, които да дава точност до максимум една единица. Абсурд е разлика от Слаб до Отличен.
Подкрепям всички колеги, които не са оценени обективно!
- dwdimov
- Младши потребител
Според мен оценките са в такави различни диапазони, поради следната причина:
конкретно в комисията, в която бях аз, две жени изпитваха по гражданско, а останалите трима по наказателно. Всеки от тях си пише самостоятелно оценка, т.е. ако си представил по-добре по наказателно право, логично е три от оценките да бъдат по-високи отдругите две. Аз също съм така : има две 4 , две 5 и едно 5,50
конкретно в комисията, в която бях аз, две жени изпитваха по гражданско, а останалите трима по наказателно. Всеки от тях си пише самостоятелно оценка, т.е. ако си представил по-добре по наказателно право, логично е три от оценките да бъдат по-високи отдругите две. Аз също съм така : има две 4 , две 5 и едно 5,50
- djalma
- Потребител
И моите оценки на устния миналата година бяха между тройка и петица. Нещо като три петици, четворка и тройка. И това въобще не бяха най-фрапиращите разлики. По всяка вероятност ниските са ми от Димитър Михайлов, който почина, и Ивета Анадолска. Т.е. мисля като Джалма.
Да, нежелателно е това, меко казано; нещо повече, малко е странно. Показва много неща, например че нещата са много плод И на късмет и че на никаква закономерност не може да се разчита, но в никакъв случай не мисля, че разликата е точно признак за тенденциозно оценяване от страна на 1-2 членове на комисията "тайно" от колегите им.
Обяснението е според мен както в различната "специализация" на оценяващите, така и в това, че оценяват хора. Ето затова и мис България, дори и най-честно избраната (не знам дали настоящата е такава) винаги за някого ще е "крокодил".
Да, нежелателно е това, меко казано; нещо повече, малко е странно. Показва много неща, например че нещата са много плод И на късмет и че на никаква закономерност не може да се разчита, но в никакъв случай не мисля, че разликата е точно признак за тенденциозно оценяване от страна на 1-2 членове на комисията "тайно" от колегите им.
Обяснението е според мен както в различната "специализация" на оценяващите, така и в това, че оценяват хора. Ето затова и мис България, дори и най-честно избраната (не знам дали настоящата е такава) винаги за някого ще е "крокодил".
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
И аз така си обяснявам тези разлики. Но за себе си знам, че не бях нито за 6, нито за 3,50. В крайна сметка мисля, че накрая се е получила справедлива и обективна оценка, което е по-важното.
- contralegem
- Потребител
Здравейте, аз пък въобще не мога да видя оценките, в конкурси ли ги виждате, на мен ми излизат там само резултатите от изпита за младши прокурори.
- stasia
- Нов потребител
Аз пък ще използвам възможността да поздравя "helene", въпреки въпроса за ЮЗУ-то са и писали 5,10 обща оценка което си е много много добро за устен.
- ragazo
- Потребител
Искам да честитя на номера 459,660,442,6,419,които се класират според 1те си желания за другите които се класират 438,80,180,226,137,274,239,303,305,418,476,361,361,596,630,236,349,229,71,246 и 181,297,574,570,152,169,248,417,233,247,335,139,които сигурно се класират но не им търсих желанията. Може да се класират и други но до тях не стигнах,защото бал. им е под 5.00.Е,на спечелилите честито
- imperia_1
- Младши потребител
Мдам... личи си къде е най-голямата конкуренция. В София естествено.
Обаче, има и хора, които имат оценки от допломата си 3,67 и 4,43, а на писмения имат 5, на устния 5,40 и са кандидатствали само на 1 място.
чудничка работа.
Не ми се гледа повече из списъка, не виждам и смисъл.
Честито на тези, които ЗАСЛУЖИХА да бъдат младши съдии. Пожелавам им успешна кариера.
Обаче, има и хора, които имат оценки от допломата си 3,67 и 4,43, а на писмения имат 5, на устния 5,40 и са кандидатствали само на 1 място.
чудничка работа.
Не ми се гледа повече из списъка, не виждам и смисъл.
Честито на тези, които ЗАСЛУЖИХА да бъдат младши съдии. Пожелавам им успешна кариера.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
дано справедливостта да победи!
- niq1982
- Младши потребител
Какво чудничко има в това да изкараш на казуса и устния по-високи оценки, при условие че тези от дипломата са ти ниски. Все пак това не ти гарантира въобще място в класирането, важен е крайният сбор от оценки.
- pitipiti
- Нов потребител
ЧЕСТИТО НА ДОСТОЙНИТЕ!
Успешна кариера!
Успешна кариера!
-
Melly - Старши потребител
Няма лошо, но нещо подранихте с честитките.
- Biby
- Потребител
Бих желала да отбележа, че първите 5ма , които посочих по горо като сигурни, са с първо желание СГС и са с най-висок бал.Имали нещо изнанадващо, всеки сам да направи изводите си.
- imperia_1
- Младши потребител
Здравейте! Не се сдържах и се регистрирах забързо и реших да пиша. Наредбата №1 просто ме изуми. Защо въобще се взема обща оценка от държавните изпити? И какви са тези хора с 6.00 от държавните изпити? То това не е реално. Те такива отнемат шанса на другите, които са изкарали повече от тях на изпита, но поради това, че примерно е трябвало да работят и да учат са изкарали по-ниски оценки на държавните изпити!
Друг е въпроса, че момичетата доказано имат по-високи оценки от държавните изпити и въобще. Поне да се удвояваше оценката от писмения и устния изпит и тогава да се вземат държавните.
В сегашният си вид тази наредба опорочава принципът за равното начало при провеждането на конкурси.
Друг е въпроса, че момичетата доказано имат по-високи оценки от държавните изпити и въобще. Поне да се удвояваше оценката от писмения и устния изпит и тогава да се вземат държавните.
В сегашният си вид тази наредба опорочава принципът за равното начало при провеждането на конкурси.
- roretapet2
- Нов потребител
|
|