начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: ПРЕДСТОЯЩ КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ

Мнениеот sladkische » 20 Дек 2008, 16:10

Колеги, много ми е интересно как ще бъде обнародвана обявата за конкурс на 23.12.2008г. след като е неработен ден, а в такива дни не се отпечатва ДВ.
sladkische
Младши потребител

Мнениеот tsveti_d » 20 Дек 2008, 16:36

23.12. е напълно нормабен работен ден. Не е работен само за НС, защото от вчера се саморазпусна в коледна ваканция, от страх за саморазправа от страна на протестиращите земеделци и студенти. За всички простосмъртни 23.12. си е нормален пълен работен ден!
tsveti_d
Младши потребител

Мнениеот imperia_1 » 21 Дек 2008, 01:47

Колеги,това отлагане за мл.следователи означава ли,че конкурс за тях тази година няма да има? Не трябва ли по закон и той да се провежда 1 в годината?Може ли изобщо да няма и какво се получава със заявените бройки ?Ако някой има предположения ще се радвам да ги напише.:roll:
imperia_1
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 21 Дек 2008, 02:46

До колкото разбрах ще има някаква реорганизация при следователите през м. април. Явно след това ще пускат конкурс.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ragazo » 21 Дек 2008, 10:12

След приемането на поправките в ЗСВ, проекта за които е от един месец в сайта на министерството, въобще ще отпаднат конкурсите за следователи. Логично беше
напишат нещо от рода, че се отлага и т.н.
ragazo
Потребител

Мнениеот sunshine_75 » 21 Дек 2008, 10:39

ПРОТОКОЛ № 52

ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
ПРОВЕДЕНО НА 17 ДЕКЕМВРИ 2008 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Миглена Тачева - Министър на правосъдието
ОТСЪСТВАТ: Борис Велчев, Светла Данова, Цветанка Табанджова

/Откриване на заседанието: 10,15 ч/

По внесените допълнения и на основание последвалите разисквания по дневния ред

ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И :
....
3. ОТНОСНО: Обявяване на конкурси за младши магистрати /съдии, прокурори и следователи/ в органите на съдебната власт

ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
3.1.1. На основание чл. 180, ал. 1 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложенията на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на младши съдии в окръжните съдилища, както следва:
СГС - 7 щ. бр.
ОС гр. София - 1 щ. бр.
ОС гр. Благоевград - 1 щ. бр.
ОС гр. Бургас - 4 щ. бр.
ОС гр. Варна - 3 щ. бр.
ОС гр. В. Търново - 1 щ. бр.
ОС гр. Враца - 2 щ. бр.
ОС гр. Кюстендил - 1 щ. бр.
ОС гр. Монтана - 1 щ. бр.
ОС гр. Пазарджик - 2 щ бр.
ОС гр. Плевен - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 3 щ. бр.
ОС гр. Силистра - 1 щ. бр.
ОС гр. Стара Загора - 2 щ. бр.
ОС гр. Търговище - 1 щ. бр.
ОС гр. Шумен - 1 щ. бр.
ОС гр. Ямбол - 1 щ. бр.
ОС гр. Кърджали - 1 щ. бр.
Общо 34 щатни бройки
3.1.2. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
3.1.3. Писменият изпит да се проведе в сградата на Софийски университет - зали 272 и 292, от 08,00 часа на 20.02.2009 г., като в изпитните въпроси следва да се включат пет казуса от областта на наказателно-правните науки и пет казуса от областта на гражданско-правните науки.
3.1.4. Устният изпит да се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.
3.1.5. Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител в 14-дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
3.1.6. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува в един централен всекидневник и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
3.1.7. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждане на конкурса
3.1.8. Упълномощава главния секретар на ВСС да сключи договор за наем на помещенията в Софийския университет, където ще се проведе писмения изпит.
3.2. ОТНОСНО: Обявяване на конкурси за назначаване на младши прокурори в районните прокуратури

ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
3.2.1. На основание чл. 180, ал. 1 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложенията на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на младши прокурори в районните прокуратури, както следва:
РП – гр. София - 6 щ. бр.
РП – гр. Бургас - 2 щ. бр.
РП – гр. Варна - 2 щ. бр.
РП - гр. Видин - 1 щ. бр
РП - гр. Враца - 2 щ. бр.
РП - гр. В. Търново - 1 щ. бр.
РП - гр. Габрово - 1 щ. бр.
РП - гр. Добрич - 1 щ. бр.
РП - гр. Пловдив - 1 щ. бр.
РП - гр. Шумен - 1 щ бр.
РП - гр. Петрич - 1 щ. бр.
РП - гр. Ботевград - 1 щ. бр.
РП - гр. Самоков - 1 щ. бр
РП - гр. Пирдоп - 1 щ. бр.
РП - гр. Кула - 1 щ. бр.
РП - гр. Белоградчик - 1 щ. бр.
РП - гр. Луковит - 1 щ. бр.
РП - гр. Карнобат - 1 щ. бр.
РП - гр. Казанлък - 1 щ. бр.
Общо 27 щатни бройки
3.2.2. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
3.2.3. Писменият изпит да се проведе в сградата на Софийски университет - зали 272 и 292, от 08,00 часа на 19.02.2009 г. като в изпитните въпроси следва да се включат десет казуса от областта на наказателно-правните науки.
3.2.4. Устният изпит да се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.
3.2.5. Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител в 14-дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
3.2.6. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува в един централен всекидневник и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
3.2.7. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждане на конкурса
3.2.8. Упълномощава главния секретар на ВСС да сключи договор за наем на помещенията в Софийския университет, където ще се проведе писмения изпит.
3.3. ОТЛАГА обявяването на конкурс за младши следователи.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот chandra » 21 Дек 2008, 15:00

Здравейте колеги, специално реших да се регистрирам за да мога да се включа в темата. Малко съм разколебана дали да се включа в тази надпревара. От една страна имам 7 години юридически стаж, получавам чудесно възнаграждение и имам донякъде свобода в работата си. От друга страна винаги ми се е искало да бъда съдия, за да разгърна потенциала си като юрист. От една страна от гледна точка на възнаграждение, ще се почувствам като понижена ако стане чудо и спечеля конкурс, от друга страна знам, че рядко се случва да "изтърват" някого, а това се случва след поредица явявания по конкурси. Нямам никакъв практически опит в явяването на конкурси, така че и в тази посока вашата помощ ще ми е добро дошла. Отделно, откъснала съм се тотално от някои части на правото и съм се насочила само в една посока, в която се чувствам добра, но това не е достатъчно. Дали два месеца биха били достатъчни?
chandra
Потребител

Мнениеот vale4ka » 22 Дек 2008, 10:56

Колеги,току що прочетох в сайта на ДВ,че конкурса за мл.съдии и прокурори ще бъде обнародван в бр.1/2009г. Ето линка http://dv.parliament.bg/DVWeb/registerDV.faces
vale4ka
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Дек 2008, 11:26

Не мога да го намеря! :D Кво трябва да напиша в търсачката.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот vale4ka » 22 Дек 2008, 11:49

Трябва в раздел да посочеш неофициален раздел,а отдолу да посочиш конкурси и натискаш търси.На втора страница от намерените резултати,някъде по средата има Висш съдебен съвет с конкурси за мл.прокурори и съдии и пише предстоящо обнародване в бр.1
vale4ka
Младши потребител

Мнениеот vale4ka » 22 Дек 2008, 11:51

Намери ли нещо? :?: :wink:
vale4ka
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Дек 2008, 12:04

Да , много благодаря vale4ka!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 22 Дек 2008, 12:16

Щом ще го обявят в 1-я брой за 2009 год., то ще имаме повече време за снабдяване с документи.

Исках да попитам - само в София ли се подават документите? Все пак ще отнеме време, а не ми се иска да изпращам оригинали на документи по куриери, ако упълномощя някой.

И последно - Айде да си отворим една тема в раздел - лекции и материали, за да си разменяме въпросите по конспекта. Просто ще отнеме много време да ги направи един човек. Мисля и в темата да обменяме информация от къде четем - литература, пратика и т.н.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Дек 2008, 12:24

Само в София-ВСС се подават документите , лично или от надлежно упълномощен представител.Така е по наредба!Предложението за специална тема го подкрепям с две ръце , така че на DEKAH му се пада честта да я открие , ако се водим от древното обичайно правило -"Който предложи , той заложи". :lol:
Последна промяна REVOLUTION на 22 Дек 2008, 12:35, променена общо 1 път
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 22 Дек 2008, 12:33

Е... щом се налага ще отворя тема.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Може и да се организираме да пътуваме към София заедно (ако има колеги от прованса като мен)
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот idealista » 22 Дек 2008, 12:47

Здравейте и от мен,колеги..И аз се включвам към тези от вас,които въпреки всичко ще проявят кураж и смелост да се явят на тези конкурси с вдигната глава! :)
Понеже досега само съм слушала "легенди" за реда и начина им на провеждане..ще бъда благодарна,ако някой укаже или сподели относно необходимите документи..подаването им..сроковете...или най-малкото от къде бих могла да прочета?
Извинете ме за неинформираността ми... :oops:
Предварително благодаря на всички отзовали се и искрено желая успех на дръзналите!
п.п.Аз също не съм от Сф...а от "прованса" и подаване с пълномощно също ме интересува !
Аватар
idealista
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Дек 2008, 12:49

Колега всички въпроси , които Ви вълнуват са детайлно уредени в Наредба 1 , поствам Ви линк към нея да се запознаете. :D

http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 22 Дек 2008, 13:11

Необходими документи:

1. Автобиография, подписана от кандидата;
2. Копие на диплома за завършено висше юридическо образование;
Среден успех от курса на обучение:
Среден успех от държавните изпити:
3. Копие на удостоверение за юридическа правоспособност;
4. Свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт, съдържащо данни за всички предходни осъждания, включително и тези, за които е настъпила реабилитация, както и за осъждания по чл. 78а от Наказателния кодекс;
5. Декларации по чл. 162 и чл. 195, ал.1 от Закона за съдебната власт, по образец;
6. Удостоверение от специализирано психиатрично заведение за липсата на душевно заболяване, което представлява пречка за заемане на обявената длъжност;

Ето и истинския линк към наредбата:
http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/naredba1-19-12-07.rtf (MS Word формат)

Линк към документите:
http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/ml_sadia_prok_sled.rtf - Заявление

http://www.vss.justice.bg/bg/aktove/dekl.doc - Образци на декларации
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Nicolaj » 22 Дек 2008, 14:56

Колеги да Ви предупредя, за да не стане така че сте подали документи , а не сте допуснати до конкурс- когато се подава чрез упълномощен представител или лично чрез Вас -носете и ОРИГИНАЛИТЕ(задължително), за да се направи проверка на място от служителите.
Nicolaj
Младши потребител

Мнениеот lacuna81 » 22 Дек 2008, 15:05

ok,kolegi,no otkoga zapo4va da te4e sroka za podavane na dokumenti i kakvi sa neobhodimite domkumenti....eh,kak ni iznanaha.....az polovin godina ne zapo4nah rabota,4akaiki konkursi...nakraq zapo4nah i eto...obqviha gi.hmmm...dano pone nakraq ima hubav krai...t.e. na`alo :D
lacuna81
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити