- Дата и час: 19 Дек 2024, 19:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Ако случайно някой се интересува: публикувани са оценките от устния изпит за окръжни съдии - наказ. колегия.
-
portokal - Старши потребител
А това как следва да се разбира:
ПРОТОКОЛ № 26
ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
ПРОВЕДЕНО НА 18 ЮЛИ 2007г. 13, 00 ч.
ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ: Борис Велчев – Главен прокурор на Република България
ОТСЪСТВАТ: Иван Григоров, Румен Ненков, Николай Ганчев
......................................
3.ОТНОСНО: Предоставяне права на Комисията по предложенията и атестирането за вземане на решения по кадрови въпроси до първото заседание на ВСС след съдебната ваканция – 2007 г.
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
УПЪЛНОМОЩАВА Комисията по предложенията и атестирането до първото заседание на Висшия съдебен съвет, след съдебната ваканция – 2007 г., да взема решения в състав не по-малко от четирима нейни членове на подпис, свързани с кадрови въпроси касаещи органите на съдебната власт./обявени конкурси и процедури/
...................
източник http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
ПРОТОКОЛ № 26
3.ОТНОСНО: Предоставяне права на Комисията по предложенията и атестирането за вземане на решения по кадрови въпроси до първото заседание на ВСС след съдебната ваканция – 2007 г.
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
УПЪЛНОМОЩАВА Комисията по предложенията и атестирането до първото заседание на Висшия съдебен съвет, след съдебната ваканция – 2007 г., да взема решения в състав не по-малко от четирима нейни членове на подпис, свързани с кадрови въпроси касаещи органите на съдебната власт./обявени конкурси и процедури/
...................
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
hebigatsu написа:8) А това как следва да се разбира:
Според мен това означава, че до 5 септември Комисията трябва да подготви за гласуване кандидатите, които са спечелили съответните конкурси по градове, за да може ВСС да ги гласува.
- abcde
- Младши потребител
Аз си мисля че комисията се упълномощава по този въпрос да взема сама решение, вие колеги какво ще кажете?
- kazablanka
- Младши потребител
Публикувани са оценките и за младши съдии и за районни - гражданско право. За тях вече знам, че доста хора се интересуват. Отивайте да ги видите. И този път ще има много недоволни, то е ясно.
Аз лично за пореден път няма да стана съдия и определено съм много неприятно изненадана от оценката си на устния изпит за младши (хихи, да, познато звучи - "аз всичко си казах, а пък ми писаха..."), но да кажа, че нагласят оценките или че оценяват несправедливо, ще означава да кажа, че гроздето е кисело.
Аз лично за пореден път няма да стана съдия и определено съм много неприятно изненадана от оценката си на устния изпит за младши (хихи, да, познато звучи - "аз всичко си казах, а пък ми писаха..."), но да кажа, че нагласят оценките или че оценяват несправедливо, ще означава да кажа, че гроздето е кисело.
-
Колеги, искам да попитам, тъй като за първи път се явявам на такъв конкурс, заявлението трябва да се подаде във ВСС в София или се подава чрез съответния съд?
- didilex
- Младши потребител
didilex написа:Колеги, искам да попитам, тъй като за първи път се явявам на такъв конкурс, заявлението трябва да се подаде във ВСС в София или се подава чрез съответния съд?
във ВСС се подава
- kazablanka
- Младши потребител
hebigatsu написа:8) А това как следва да се разбира:
ПРОТОКОЛ № 26
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
...................
наистина как го разбирате това, колеги
- kazablanka
- Младши потребител
Аз го разбирам така : Докато и ВСС са във ваканция, Комисията по предложенията и атестирането ще работи във връзка с провеждането на конкурсите, като на свои заседания по повод предложенията за НАЗНАЧАВАНЕТО на съответните съдии, прокурори и т.н. ще има право да работи в намален състав, но не по-малко от четирима свои членове, които да вземат валидни решения по повод предложенията за назначаване за всеки отделен кандидат/защото и това се обсъжда в заседанията на съответната конкурсна комисия/, след което на първото заседание след ваканцията, ВСС ще ги "облече" в свое решение, с което ще назначи определен мл.съдия, районен съдия и т.н.....
- sluncho
- Младши потребител
Гледам резултатите от устния за мл. съдии и направо немея. Как НИТО ЕДИН човек, който е изкарал 3 на писмения нама 4, 5 (да не казвам 6) на устния?
ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!
Тия от комисиите са гледали оценките от писмения и са пишели същите на устния....
Баси конкурса
Тези конкурси (за младши съдии) не трябва ли да протичат по друг начин? Папагалско наизустяване на 1-2 въпроса ли те прави съдия????
Не трябва ли да има някакво събеседване, на което да се задават въпроси, за да се провери логическата мисъл на кандидата, неговите качества и умението му да разбира материята, както и да я прилага на практика...?? Дори да се реши казус пред самата комисия. Нищо не им пречи да имат няколко предварително написани казуса, който да ти дадът и след това да говориш по тях - според мен така ще е по-обективно. За 20 минути става ясно един човек става ли за съдия или не...
....
R.I.P БГ правосъдна система!
ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!
Тия от комисиите са гледали оценките от писмения и са пишели същите на устния....
Баси конкурса
Тези конкурси (за младши съдии) не трябва ли да протичат по друг начин? Папагалско наизустяване на 1-2 въпроса ли те прави съдия????
Не трябва ли да има някакво събеседване, на което да се задават въпроси, за да се провери логическата мисъл на кандидата, неговите качества и умението му да разбира материята, както и да я прилага на практика...?? Дори да се реши казус пред самата комисия. Нищо не им пречи да имат няколко предварително написани казуса, който да ти дадът и след това да говориш по тях - според мен така ще е по-обективно. За 20 минути става ясно един човек става ли за съдия или не...
....
R.I.P БГ правосъдна система!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
portokal написа:Иначе не само се навлиза в подробности (което не е лошо), но и не се доизслушва. При мен специално явно подредбата (или разбъркването), на нещата при излагането на въпроса не беше сполучлива, щото май решиха, че смятам казаното по-напред за определящо - а то просто по-рано ми е дошло наум .
Същата история беше и на изпита за младши съдии.
Аз се пооплетох в началото на въпроса от НП, те ме дозабиха с уж уточняващи въпроси и всъщност изобщо не пожелаха да ме изслушат, а аз понататък си бях изяснила нещата. Но те бяха и изнервени от говорещите преди мен.
Както и да е.... няма да казвам, че гроздето е кисело... явно толкова съм знаела...
Сега се чудя как да обясня на мъжа ми, който настоява да ходя да подавам заявление за класиране, че всъщност няма смисъл от това упражнение... те като гледам хората са ясни...
- stanimiraa
- Младши потребител
DEKAH написа:Тия от комисиите са гледали оценките от писмения и са пишели същите на устния....
Да, бе. Точно така са правили. Молим ти се
Оценката ми на писмения изпит е една от високите. С първия въпрос на устния се справих, мисля, без никакви забележки. Всъщност не ме и изслушаха докрай. По втория, наказателния, имах някои пропуски, нямаше, естествено, как да очаквам шестица, но като цяло си го знаех и този въпрос според мен. Оценката ми е 4 и малко.
Или викаш, само при ниските оценки от писмения са писали същите на устния?
Каквото и да говорим недоволните, ще изглеждаме точно като всички мрънкащи недоволни, но нещо не мога да се съглася за гледането на оценките.
А най-добър начин за провеждане не знам дали има. Сигурно на всяко предложение може да му се намерят хиляда недостатъци. Не че иначе си падам по изпяването на въпроси.
Немезис, пробвай с този линк: http://www.vss.justice.bg/bg/jobs/ml_sad/ml-sad-klasirane.html. При мен като не се появи, рефрешвам, но не знам и при теб дали е така.
-
portokal - винаги има 1-2 изключения....
При тези оценки имаш ГОЛЯМ шанс.
Щях да соча точно 1-2 изключения, в които явно попадаш и ти. Съжалявам....
При тези оценки имаш ГОЛЯМ шанс.
Щях да соча точно 1-2 изключения, в които явно попадаш и ти. Съжалявам....
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
DEKAH написа:Гледам резултатите от устния за мл. съдии и направо немея. Как НИТО ЕДИН човек, който е изкарал 3 на писмения нама 4, 5 (да не казвам 6) на устния?
ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!
И на мен ми направи впечатление -така е при резултатите от устния за младши и за наказателни съдии ми се стори ,че положението е същото.
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
- Skaramush
- Младши потребител
Колеги, как мислите - заявлението до ВСС може ли да се подаде от пълномощник? в Наредбата пише ЛИЧНО, което според мен не изключва възможноста друго лице с изрично пълномощно да го подаде.
- andronika
- Потребител
Skaramush написа:DEKAH написа:Гледам резултатите от устния за мл. съдии и направо немея. Как НИТО ЕДИН човек, който е изкарал 3 на писмения нама 4, 5 (да не казвам 6) на устния?
ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!
И на мен ми направи впечатление -така е при резултатите от устния за младши и за наказателни съдии ми се стори ,че положението е същото.
Не е така, бе хора! Или поне не за всички. Може и да е вярно за хората, които имат 3 на писмения, но в никакъв случай не за всички. Иначе по тази логика аз трябваше да имам на устния доста повече отколкото всъщност ми писаха... ама карай да върви
- stanimiraa
- Младши потребител
stanimiraa написа:Skaramush написа:DEKAH написа:Гледам резултатите от устния за мл. съдии и направо немея. Как НИТО ЕДИН човек, който е изкарал 3 на писмения нама 4, 5 (да не казвам 6) на устния?
ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!
Не е така, бе хора! Или поне не за всички. Може и да е вярно за хората, които имат 3 на писмения, но в никакъв случай не за всички. Иначе по тази логика аз трябваше да имам на устния доста повече отколкото всъщност ми писаха... ама карай да върви
Човек не може всичко да знае,а и зависи какви въпроси се задават.
Има тук-там написани по-ниски оценки на устния ,в сравнеие с писмения,но не видях по-висока оценка на устния в сравнение с писмения, което е странно при толкова много кандидати.Имам предвид конкурса за младши съдии.
Последна промяна Skaramush на 22 Юли 2007, 12:06, променена общо 2 пъти
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
- Skaramush
- Младши потребител
|
|