- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за юридическа правоспособност
|
|
Re: Изпит за юридическа правоспособност
Здравейте ,искам само да попитам има ли някаква промяна в конспекта за изпита и в самият изпит ,гледам ,че последното мнение е от миналата година ,рових се ,но не намерих нищо.....само че разбира се от "познати "разбрах,че може да имало някакви промени ,ако някой по-скоро се е явил ,може ли да сподели ,моят изпит е др месец....благодаря предварително.
- aliena82
- Младши потребител
Здравейте, бихте ли споделили как минава изпита за придобиване на юридическа правоспособност, моля? Доколкото ми е известно днес (8 юли 2012 г.) се е провел такъв. Благодаря предварително!
- oneinamillion
- Младши потребител
Здравейте .
Предстои ми завършване на стажа за правоспособност към СГС , но искам да се явя не на предстоящата дата на изпита ами на следващата . Възможно ли е да прескоча една дата и да подам заявление направо за следващата ?
Предстои ми завършване на стажа за правоспособност към СГС , но искам да се явя не на предстоящата дата на изпита ами на следващата . Възможно ли е да прескоча една дата и да подам заявление направо за следващата ?
- e_evit
- Нов потребител
e_evit написа: Възможно ли е да прескоча една дата и да подам заявление направо за следващата ?
Не сте си включил/а личните съобщения, затова Ви отговарям тук.
Не пречи да си подадете заявлението в срок, но в него ще посочите датата, която Ви е удобна за явяване на изпита.
- nikol52100
- Потребител
Здравейте, темата е дискутирана безброй пъти, но и аз ще попитам- как минава изпитът?
Чета основно по нормативните актове, но със сигурност не успявам да запомня всичко на 100 %. По всеки въпрос мога да развия тема от около страница, само с основните акценти. Някои казват, че минавало много лесно, но чувам и за върнати колеги, а не мога да си представя, че има такива отишли без всякаква подготовка.
Ориентирайте ме моля, какво ме очаква.
Чета основно по нормативните актове, но със сигурност не успявам да запомня всичко на 100 %. По всеки въпрос мога да развия тема от около страница, само с основните акценти. Някои казват, че минавало много лесно, но чувам и за върнати колеги, а не мога да си представя, че има такива отишли без всякаква подготовка.
Ориентирайте ме моля, какво ме очаква.
- bubchen
- Младши потребител
От теб се очаква да се подготвиш, пък каквото е писано това ще стане.
Е ли правото право?
- amonev
- Младши потребител
Да, подготвям се, и се надявам да имам късмет, защото не само знанията решават изхода от един изпит.
Все пак искам да съм ориентирана и в отношението на комисиите, защото колкото и да чета не мога да преценя достатъчно ли е.То винаги може и още, но поради малкото време не се задълбочавам кой знае колко.
Връщат колеги, които не казват и думичка по въпроса или говориш 15 мин.и пак те връщат?
Все пак искам да съм ориентирана и в отношението на комисиите, защото колкото и да чета не мога да преценя достатъчно ли е.То винаги може и още, но поради малкото време не се задълбочавам кой знае колко.
Връщат колеги, които не казват и думичка по въпроса или говориш 15 мин.и пак те връщат?
- bubchen
- Младши потребител
Връщат само тези, които незнайно как са завършили право. Изпита е много лесен, не се притеснявай.
Е ли правото право?
- amonev
- Младши потребител
Ами не мога..... притеснявам се страшно много. Колегите около мен ми се смеят, но здраво съм се шашнала.От притеснение ще забия и ако кажа 2-3 изричения пак ще е добре.
Датите за изпита са на 13 и 14 декември, аз съм на 14-ти, ще съм много благодарна ако някой минал на 13-ти сподели впечатления.
Датите за изпита са на 13 и 14 декември, аз съм на 14-ти, ще съм много благодарна ако някой минал на 13-ти сподели впечатления.
- bubchen
- Младши потребител
amonev написа:Връщат само тези, които незнайно как са завършили право. Изпита е много лесен, не се притеснявай.
... а те са страшно много. Уви, студентите - юристи се притесняват страшно много от изпити, при които не се минава с "царски пищови", преподавателят не си вдига вестник пред очите или темата не е оповестена от месеци предварително. Хеле пък ако изпитът е устен - УЖАСТТТТ...
-
teogeo - Активен потребител
teogeo написа:... а те са страшно много. Уви, студентите - юристи се притесняват страшно много от изпити, при които не се минава с "царски пищови", преподавателят не си вдига вестник пред очите или темата не е оповестена от месеци предварително. Хеле пък ако изпитът е устен - УЖАСТТТТ...
Аз пък винаги съм предпочитала устните изпити. Можеш да обосновеш отговорът си, да изложиш някакво мнение, имаш контакт с изпитващия.
- bubchen
- Младши потребител
Днес е първата дата от последният за тази година изпит за придобиване на правоспособност.
МОЛЯ, някой явил се днес да изкаже впечатления.
Благодаря.
МОЛЯ, някой явил се днес да изкаже впечатления.
Благодаря.
- bubchen
- Младши потребител
Подали документи за явяване през месец февруари има ли ?:)
- mindpray
- Нов потребител
Аз съм подала документи за Февруари.Чакам заповедта за датата.
- mims_ad
- Нов потребител
Заповедта е публикувана в сайта!:)
- mindpray
- Нов потребител
Аз съм на 15-ти.Ще се радвам ако някой минал на 14-ти сподели мнение.
- mims_ad
- Нов потребител
Имам следния въпрос ,след 18и този месец трябва да си взема удостоверението ,не съм платила таксата ,а съм от Бургас и нямаме клон на БНБ тук ,ако отида на 18ти да платя в София веднага ли си взимам удостоверението ,ако не има ли начин да преведа парите от някоя банка в Бс .........идеята ми е да не се налага да спя в Сф за него(дали са готови предварително)?
- aliena82
- Младши потребител
Здравейте. През месец октомври 2012 г. приключих със стажа в съдебната система. Книжката ми е заверена, но нямам акт за напускане на длъжността стажант-юрист, а такъв се изисква при подаване на документите за изпита пред МП. Адм.секретар на ОС ми каза, че не е проблем да ми го издаде такъв при подаване на документите за изпита. Дали е така или са пропуснали още октомври да ми издадат такъв и проблем ли е това. Другото, което ме притеснява е, че поради обективни причини, изпит ще държа юни месец, т.е близо 8 месеца след стажа. Има ли срок, в който трябва да положа изпита за правоспособност? Благодаря предварително.
- bella89
- Нов потребител
Колеги, къде могат да се открият добре разработени, синтезирани и надеждни лекции, съобразени с действащото законодателство и развити съобразно предоставения конспект за 2013г.? Налични ли са на пазара помагала или сборници, каквито например има за държавните изпити, които да ни послужат като основно средство за подготовка за изпита за юридическа правоспособност?
- studentpravo
- Младши потребител
|
|