начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Устен изпит за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Гост » 08 Дек 2005, 17:59

Защо пък да се заблуждаваме. Представи си, че 80% от всички кандидатстват за София, Бургас и Варна....дори мисля, че има някои, които са писали "просто ей тъй - да има" всички градове, но иначе не биха се преместили в този град. Някои искат поне да знаят, че са били класирани,-морално удовлетворение...
Гост

Мнениеот Гост » 08 Дек 2005, 18:00

Писала съм всички градове,не само София,но повечето колеги са го направили и дори и за Разград май 11.10 няма да стигне.Знаете ли кога ще излезе класирането?
Гост

Мнениеот *** » 08 Дек 2005, 18:04

Лора, бал максимум или минимум 11.50 иамте предвид за класиране за другите градове? Има разлика...

Мнениеот *** » 08 Дек 2005, 18:09

Колеги, имате ли представа как става класирането ? За определен град се състезават само кандидатите, които са посочили съответния град на първо място или всички кандидати, които въобще са посочили този град, независимо на кое място?
Кои градове според вас са най-предпочитани, при положение, че за София има само едно място?

Мнениеот *** » 08 Дек 2005, 18:12

Миналата година доста кандидати се класираха с бал 11.25 , но тогава имаше много места за София, а сега ще трябва висок бал и за останалите градове...

Мнениеот Гост » 08 Дек 2005, 18:20

има много семейни ,които не могат да ходят из България например и може да са писали само местата в които живеят..Балът за Смолян и още три града миналата година беше 11.05.
Гост

Мнениеот гост » 08 Дек 2005, 19:59

Моля да ме простите, но моето мнение за подобни изпити за "младши" са само за току завършващи университета. Аз примерно имам около 10 годни стаж и просто реших да си направя една собствена проверка с явяването си на изпит - преминах ситото на писменият изпит и реших да се явя и на устния - сажелявам ама аз не съм отварял учебник или да зачитам лекция от както съм завършил, е разбира се само в материята коато прилагам - но по закона на Мърфи такива въпроси не ми се паднаха. Изпита ми беше пълна импровизация, изложих собственото ми виждане как се структурират тези въпроси, ако аз ги преподавах. И естествено така прехвалената от Вас професор Чинова ми сподели, че аз сигурно не съм чел по нейните лекции - ами не съм - никога не сте ми преподавала. Но нешата които сътворих бяха абсолютно правилни - от гледна точка на практиката, за което ме и поздравиха и ми отдадоха уважение, че сигурно имам богат стаж като юрист - познавам добре и практиката на ВКСи ВАС и съответно съдилищата, но убии ме не мога да дам едно определение по учебник.
За такива като мен ексериментатори - се полагат само много добри оценки, а за зубрачите - шестици. БЛАЗЕ И НА ТАЗИ СИСТЕМА, която ще се развива, но как като всички бъдещи магистрати ще мислят и ще се оценяват по учебник Е ДАНО СЕ НАУЧАТ. СПОЛУКА НА КЛАСИРАНИТЕ В ДЕБРИТЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА - ТЯ НЕ Е ТОВА, КОЕТО ПИЩЕ В ЛЕКЦИИТЕ НА ПРОФ. ЧИНОВА И т.н.
гост

Мнениеот ЛОРА » 09 Дек 2005, 00:31

МИНАЛАТА ГОДИНА ИМАХ БАЛ 11.00 И БЯХ 74- ТА, НЕ СЕ КЛАСИРАХ В НИТО ЕДИН ГРАД, СЕГА НЯМА ДА Е ПО-РАЗЛИЧНО, НЕ СИ ПРАВЕТЕ НАПРАЗНИ ИЛЮЗИИ КОЛЕГИ, ПРОСТО ЗАБРАВЕТЕ! ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ДРУГИЯ ПЪТ
ЛОРА

Мнениеот Лора » 09 Дек 2005, 00:42

Напълно споделям мнението на предишния колега, че тези конкурси са само за зубрачи. Аз бях във първа комисия и ми направи впечатление, че за да изкараш шестица, просто трябва да изпееш въпросите и това е. Аз чаках да ми зададат някакви конкретни въпроси и някакви казусчета но уви, те само слушаха колко определения ще се дадат и нищо повече не искаха. Самите изпитващи не бяха подготвени и нямаха ясни критерии за оценяване на кандидатите, а май и много не разбираха това, което им се говори, например когато им обяснявах за цесия и заместване в дълг, забелязах че им звучеше като на китайски, не ме попитаха нищо конкретно, което означава че просо не го разбират. Единствено Хрусанов се включи по административната част и ме накара да покажа как мисля, другите през цялото време май спяха
Лора

Мнениеот Гост » 09 Дек 2005, 10:10

Аз пък бях в трета комисия ,където задаваха въпроси свързани изключително с практиката .

,
Гост

Сноб

Мнениеот Гост » 09 Дек 2005, 11:38

Някой има ли представа кога е следващият път?
Гост

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 11:23

днес ли ще излязат резултатите?
Гост

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 12:19

2006г.-месец октомври
Гост

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 15:24

много е наивен всеки, който смята, че може да стане магистрат без връзки
Гост

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 20:25

младши може и без връзки..По принцип в дълбоката провинция..
Гост

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 22:27

Kakvo razbirate pod "dalboka provinciq"?
Za6toto az sam klasiran v provincialen grad, no ne mislq 4e e zle i 4e e tolkova dalboka provinciq:) Pak i za Sofiq ne mi dostigna savsem malko
Гост

Предишна

Назад към Конкурси, изпити