начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013

Мнениеот adelina_vn » 05 Сеп 2013, 09:57

Колега chandra, щом сме за съдийския трябва и ГПН и НПН, и на мен не ми се чете наказателно, защото откакто съм завършила работя само в сферата на ГПН, но за предния конкурс го изчетох НП и така си го припомних, сега пак трябва, защото дори и на писмения да изберем ГПН, на устния (ако ни дпуснат) ще се явяваме и по двата конспекта. А за липсата на достатъчно време - при мен нещата не са по-различни, но трябва да намерим време и да се мотивираме някак. Сега ще търся нещо гражданско да го пусна тук :)
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот chandra » 05 Сеп 2013, 12:21

Колега, adelina_vn.... на изпитът сама решавате дали да решите гражданския или наказателния казус. Решава се само 1 от двата :)
chandra
Потребител

Мнениеот adelina_vn » 05 Сеп 2013, 15:00

Да, за писмения ясно, но ако ни допуснат до устен нали трябва и НПН да четем, там май питат от всичко. А не дават много време за четене за устния, около месец най-много....
А то....може и изобщо да не ме допсунат де...ама нали с такава нагласа отиваме, пък дано успеем :)
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот chandra » 05 Сеп 2013, 23:21

Хич не смятам да чета НПН сега, да видим дали ще имам време въобще да чета за конкурса или ще го карам на "късмет" и на каквото си чета текущо за работата! :mrgreen:
Ако мина, 1 месец за НПН е напълно достатъчно!
chandra
Потребител

Мнениеот adelina_vn » 06 Сеп 2013, 01:13

аз ще взема да му хвърля едно око, на предния конкурс за младшите бях решила категорично, че ще избера ГП казус(както и сега), но като чух, че е трудовоправен....хич не ми се стори забавно, както беше написал/а един съфорумник/чка, не помня точно как се казваше, но беше писано много точно "казусът беше трудовоправен, няма да го обиждаме повече..." хехе, и се опитах да реша НП казуса, онова с убийството, което същото се падна и на писмения изпит за прокурори за ВКП, абсолютно същото....и така, не успях, затова сега пак...дано ГП казусът на този конкурс да е по -интересен :)
А за устния, ако ме допуснат живот и здраве де, притеснявам се малко дали ще мога да развия въпрос както едно време на изпитите в университета и да седна да го изчета, по-добре би било да задават въпроси и да се формира диалог нещо...ама да видим:), още е рано да мислим за устния, то списъци няма още...
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот chandra » 06 Сеп 2013, 14:51

Ох, не знам... вече се чудя дали ще се явявам! А трябва да реша, че да си взема билети на някаква разумна цена...
От друга страна, с колега съдия си говорихме вчера, че е болна, но е на работа, защото никой не смее да излиза в болнични, дори и децата да са болни, защото работата е много и направо ти излиза през носа, а на мен това ми е основния аргумент в "+" - да си ползвам болнични... иначе работата е повече, парите по-малко и някак си не си струва нервите, а само начесване на крастата и себелюбието (при мен).... да не говорим, че няма гъвкавост на работното време!
chandra
Потребител

Мнениеот adelina_vn » 07 Сеп 2013, 11:32

оф, chandra, чета поста ти и се замислих за същите неща, аз кандидатствам за софия, там работата няма да е по-малко, горе-долу знам какво ме чака, ако ме огрее, но пък те и действащите съдии предполагам имат малки или големи деца и щом те се справят защо не ние...трябва да се явим според мен...
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот chandra » 08 Сеп 2013, 01:12

Не знам, Ади... Предполагам, поне за мен беше грешка да си подавам документите! Трябваше да изчакам за окръжен и това е... Районен ще си е "понижение" от моя гледна точка... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Дано вече да са "заели" местата, че ако вземе да стане ще си блъскам тиквата в стената от дилеми...
chandra
Потребител

Мнениеот adelina_vn » 08 Сеп 2013, 16:39

о, не знаех, че ти имаш стаж за окръжен, ако е така, спор няма кое е по-добре, избора си е само твой, както и последиците от него, мисля, че ще има и за окръжни, сякаш бяха го предвидили в годишния план на ВСС, ама след вътрешните. Аз нямам още за окръжни, така че със сигурност действам тук...
И не казвай вече са ги "заели" местата, пепел ти на устата, шт..., че таман тези почивни дни, т.е. отвчера се разчетох малко, ако са заети кофти ще е за всички нас, които се опитваме четейки...
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот chandra » 08 Сеп 2013, 21:57

Ади, аз скоро за апелативен ще направя :)))))
И аз не знам защо си пуснах документите, като чели ме изкуши това, че спираш да мислиш за проблемите на хората, само ги решаваш... просто 10 години в адвокатурата ме изтощиха тотално! Изсмуква ме, не че в съда не е така, но има сериозни разлики...
chandra
Потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 09 Сеп 2013, 09:55

Много хубаво казано колежке :D ,това са и моите причини
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот chandra » 09 Сеп 2013, 11:08

u3mamhukaa, просто адвокатурата те изцежда - предполагам сте адвокат, колега?! Писнало ми е да отговарям за решенията на съда, да не говорим, че сигурно за 10 години нямам повече от 10 изгубени дела сумарно... обаче чакането на решението, клиента, който ти изпива душичката, всичко това направо те изхабява! А когато става въпрос за голям материален интерес - съвсем!
Колегите ми в кантората са против това ми начинание, съдружникът ми също, да не говоря за семейството... за това казвам, че се явявам ей така - без четене (допълнително), малко на късмет и ако трябва да става ще става, но ако вземе да стане ще ме вкара в едни особени размисли... та предпочитам да мисля, все едно няма да стане!
chandra
Потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 09 Сеп 2013, 15:02

:lol: :lol: :lol: Какво да ви кажа колежке, и втория ви пост пак все едно аз съм го писал :lol: :lol:
Аз не съм адвокат ,не защото не можех да стана ,ами просто заради доводите които вие сте посочила.
Менажирам моя собственост ,една дейност която е свързана с различни бизнес интереси и с най-различни аспекти на правото ,и която за съжаление се оказа много по обсебваща и натоварваща отколкото съм предполагал , а странното е колко много хора си въобразяват "че съм си оплел кошницата" :lol: :lol: ,дори да им казвам че не е точно така - никой не ми вярва :lol:
В крайна сметка човек трябва да се запита какво иска за себе си
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот chandra » 10 Сеп 2013, 11:55

Честно казано решила съм си от днес да почна да чета сериозно и ако ще света да пропадне не ме интересува, просто вече ми писна... съобразявам се с всички и всичко, иска ми се да сменя малко попрището, защото някак си толкова се изморих да адвокатствам, че съм на крачка да си намразя професията...
chandra
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 10 Сеп 2013, 12:31

Кое от двете е последно :)
за това казвам, че се явявам ей така - без четене (допълнително), малко на късмет и ако трябва да става ще става
или
решила съм си от днес да почна да чета сериозно
:roll:
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот chandra » 10 Сеп 2013, 12:44

Колега, ще го кажа така - работя активно като адвокат, т.в. всеки ден чета съдебна практика по чл.290 и ТР защото без тях вече НЕ може, да кажем просто ще чета малко практика повече...
chandra
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 10 Сеп 2013, 12:53

съдебна практика по чл.290 и ТР защото без тях вече НЕ може
Съгласен :)
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 10 Сеп 2013, 13:39

Ако не е тайна може ли да споделите от къде четете практиката и ТР'тата щото то май всички останали четения ако не сме ги чели преди сега и да ги четеме ,няма да ни решат казусите
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот adelina_vn » 10 Сеп 2013, 14:09

Колеги, аз тъкмо се разчетох през почивните дни и като започна работната седмица всичките ми планове отидоха по дяволите, и аз докато работя чета практика нон-стоп, но онова организирано четене за конкурса трябва да е вечер след работа, а това при мен настъпва едва след 22.00 - 23.00 часа, когато вече и на мен ми се спи...как успявате вие... аз непрекъснато си мисля "ето днес трябваше да чета за това, а то пак остана за утре" и само мисълта ме натоварва :(
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот adelina_vn » 10 Сеп 2013, 14:12

u3mamhukaa написа:Ако не е тайна може ли да споделите от къде четете практиката и ТР'тата щото то май всички останали четения ако не сме ги чели преди сега и да ги четеме ,няма да ни решат казусите

Практиката - от правно-информационните системи, а ТР - има книжки сборници, зелени и червени :), а най-новите - от сайта на ВКС
adelina_vn
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити