начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Платени места на съдии по вписванията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Платени места на съдии по вписванията

Мнениеот Irin_sl » 06 Апр 2004, 11:58

Здравейте Колеги!

В момента в цялата страта текат конкурси за съдии по вписванията!
Аз също се явих на едни такъв, но уви Председателят на Котелски Районен съд вече му бе платено за мястото!
Първият етап бе един тест от 32 въпроса и ако имаш до пет грешки не ходиш на втория кръг събеседване!
Аз има 5 и не ме допуснаха до събеседване?! Същото се случи с останалите кандидати! Освен тази, на която й беше обещано мястото никой друг не бе допуснат до събеседване!

Още преди конкурса в целият град се знаеше, че тази кандидатка ще бъде назначена! Е, така и стана!

Аз обаче съм навита да обжалвам този конкурс защото той е пълен абсурд - на лице са огромен брой нарушение - при назначаване на комисията, при провеждането на самият изпит и още много такива.

Та въпроса ми е ИМА ЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ТОЗИ КОНКУРС ДА БЪДЕ ОБЖАЛВАН И АКО ИМА ТАКАВА КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА - по ЗАП или как?

Аз се консултирах с един адвокат и той ме попари като ми каза че този кинкурс е необжалваем! ТАка ли е наистина!
Irin_sl

Re: Платени места на съдии по вписванията

Мнениеот Toshko » 06 Апр 2004, 13:09

Значи трябва да се види съдържанието на заповедта на министъра на правосъдието въз основа на която е открит и проведен този конкурс. По принцип не би трябвало да е необжалваемо, иначе производството е по реда на ЗВАС.
Toshko

Мнениеот 4olakov » 06 Апр 2004, 14:47

Ne triabva li da se obzalva re6enieto na samata komisia s koeto dadeniat kandidat e izbran!
4olakov

Мнениеот Jay Leno » 10 Апр 2004, 10:36

Tezi konkursi naistina sa neobjalvaemi kolejke.
Jay Leno

Назад към Конкурси, изпити